Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Sağlıklı toplum için halk bilinçlendiriliyor

Sağlıklı toplum için halk bilinçlendiriliyor

Sağlıklı toplum için halk bilinçlendiriliyor

Adana Büyüksehir Belediyesi Saglik ve Sosyal Hizmetler Daire Baskanligi tarafindan ‘Saglik Günleri’ etkinliklerinin bu ay ki konusu 'KOAH' oldu.

 Çukurova Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ali Kocabas’in konusmaci olarak katildigi etkinlik Adana Büyüksehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçeklestirildi. Vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi etkinlikte konusan Saglik ve Sosyal Hizmetler Daire Baskani Uzm. Dr. Riza Mete, saglikli bir yasam için halki bilgilendirmeye devam edeceklerini söyledi.


Çalismalari hakkinda kisa bilgiler de veren Mete, “Çagimizin hastaliklari konumuna gelen KOAH gibi bir çok hastalik konusunda halki bilgilendirmeyi kendimize görev sayiyoruz. Adana Büyüksehir Belediyesi olarak saglik konusunda her zaman halkin yaninda olma ugrasimiz sürecektir” dedi.

Prof. Dr. Ali Kocabas, bir solunum rahatsizligi olan KOAH’in toplumda sadece sigaradan kaynaklandigida dair kani bulundugunu, bunun yanlis oldugunu ifade ederek, “KOAH, olumsuz çevre kosullari ve kirli havadan da olusur. KOAH’in yüzde 43’ü tütün ürünlerinden yüzde 57’si ise olumsuz çevre ve kirli hava kosullarindan olusuyor.

Standartlarin 3 kati üzerinde hava kirliligine sahip Adana bu konuda riskli bir bölge” açiklamasini yapti.
Konusmalarin ardindan konuklarin bir bölümüne solunum testi yapildi.



  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Salı 32.5 ° / 20.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 32.3 ° / 19.6 ° Güneşli