Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Sahte diploma yapan oğlunu ihbar etti

Sahte diploma yapan oğlunu ihbar etti

Sahte diploma yapan oğlunu ihbar etti

Adana'da bir baba arkadaslariyla birlikte sahte diploma yapan ve okuma-yazmasi olmayan kisilerin ehliyet almasini saglayan oglunu ihbar ederek sebekeyi ortaya çikardi.

Edinilen bilgiye göre, olay merkez Seyhan ilçesi, Yenibey Mahallesi'nde meydana geldi. Iddiaya göre, mahallede bakkal dükkani isleten Muhammed Hidir (54) polisi arayarak, oglu Bessem Hidir'in sürücü kursu sahibi A.S. ile yeminli tercüman Züheyir Hüsso'nun okuma-yazma bilmeyenlere sahte diploma yaptigini ve bunlarin ehliyet almalarini sagladigini ileri sürdü.

Polis babanin ihbari üzerine harekete geçerek sürücü kursu ile diger zanlilari takibe basladi. Polis takip sonucunda savciliktan alinan izinle sürücü kursuna da baskin yapti. Yapilan baskinda kursta 160 sahis adina düzenlenmis sürücü belgesi basvuru dosyasi, 35 sahte sertifika, 120 sahte diploma, 1 bilgisayar ve 2 kase ele geçirildi. Operasyon kapsaminda A.S., yeminli tercüman Züheyir Hüsso, Bessem Hidir ve sahte diploma alan Bilal Kelzi ile Muhammet Lattuf'u gözaltina aldi.

Sorgulari tamamlanan zanlilardan Züheyir Hüsso ile Bessem Hidir tutuklandi.



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli