Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Sarıçam Belediyesi depremzedelerin gönlünde taht kurdu.

Sarıçam Belediyesi depremzedelerin gönlünde taht kurdu.

Uludağ: Depremzedelerin Yardımına çok hızlı koştu

 

Uludag: Depremzedelerin

Yardimina çok hizli kostuk

 

‘Daha fazla hizmet, daha fazla sosyal belediyecilik, daha fazla istihdam ve daha fazla kültür/sanat’ slogani ile hizmet veren Sariçam Belediyesi, ülke genelinde hissedilen merkez üssü Elazig/Sivrice olan 6,8 siddetindeki deprem sonrasi tüm imkanlari seferber ederek, dayanisma örnegi sergiledi. Bir ilçe belediyesi olan Sariçam’in hizmet araçlari ve çadirlarini gören depremzedeler, memnuniyetlerini dile getirdiler.

‘BU TÜR ACILAR BIR DAHA YASANMASIN’

Depremzedelerin ihtiyaçlarini karsilama noktasinda AFAD ile isbirligi yaparak bölgeye ihtiyaç malzemesi ve ekip gönderdiklerini ifade eden Sariçam Belediye Baskani Bilal Uludag, “Ulusça hepimizi derin üzüntü içinde birakan ve necip milletimizin bir kez daha kederde ve elemde nasil kenetlendigini ortaya koyan bu elim hadisede Sariçam Belediyesi olarak elimizden gelen dayanisma gayretini ortaya koyduk. Kis günü kar ve sogukta acilar içindeki yurttaslarimizin yardimina kostuk. Bu tür acilarin bir daha yasanmamasini Cenab-i Allah’tan niyaz ederiz” dedi.

‘EN IYISINI YAPMAYA ÇALISTIK’

Deprem sonrasi aninda acil plani uygulamasina geçtiklerini belirten Baskan Bilal Uludag, öncelikle yardim olarak götürebilecekleri malzeme envarterini çikarip, lojistik planlama ve personel atamasi gerçeklestirdiklerini ifade etti. Depremin üzerinden 3 saat geçmesine ragmen ekiplerin hazir hale geldigini de belirten Sariçam Belediye Baskani Bilal Uludag, “25 Ocak 2020, saat 01:00 itibari ile ekiplerimizi deprem bölgesine dogru yola çikarttik. Imkanlarimiz dahilinde en iyisini yapmaya çalistik. Gönül isterdi ki, daha fazla yardim götürebilseydik. Ama, gördük ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti bütün azametiyle, necip milletimiz de yardim severliligi ile elinde olan tüm imkanlari ile yardima kosmustu. Bundan sonraki süreçte, bu verilerle her ne kadar tekrar olmasini arzu etmesek de acil eylem planimizi daha da hizli ve islevsel hale nasil getiririz onu düsünecegiz” diye açiklamalarda bulundu.

 

Sariçam Belediyesi olarak deprem bölgesinde 7 gün boyunca hizmet verdiklerini belirten Baskan Bilal Uludag, “1 tir dolusu kuru gida, bakliyat ve battaniye gibi yardim kalemleri, 1 kamyonet dolusu yardim tirimiza eslik edecek olan su, soba, atki bere ve personelden bir kismini bölgeye intikal ettirecek 1 hizmet araci, 2 çorba ikram araci, 6 personel, 2 hizmet çadiri, 600 battaniye, 1.000 gida kolisi, 3 bin 600 çorba servisi (günlük), 100 su kolisi, 1.000 bere kaskol ve 20 bin çay servisi (günlük) hizmeti vererek vatandaslarimizin acilarini hafifletmeye çalistik” dedi.

 



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli