Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Sarıçam Belediyesinden En Anlamlı Etkinlik!

Sarıçam Belediyesinden En Anlamlı Etkinlik!

Sarıçam Belediyesinden En Anlamlı Etkinlik!

3 Aralik Dünya Engelliler Günü’nde Farkindalik yaratan Sariçam Belediye Baskani Bilal Uludag, sehrimize örnek olacak etkinliklere imza atti. Baskan Uludag 3 Aralik Dünya Engelliler Günü mesajinda sunlara degindi; 'Yasama sevinci ile hayata tutunan bütün engelli kardeslerimizin sadece bir gün degil her gün yanindayiz. Sevgi, dayanisma ve empati ile engelsiz bir yasami hep birlikte insa edecegiz.

 

Sariçam Belediyesi olarak sehrimize hizmet ediyorken bu sehirde engelli vatandaslarimizin da oldugu bilinciyle hareket ediyoruz. Engelli vatandaslarimiza sahip çikmak her seyden önce bir insanlik görevidir. Toplumun içerisinde, özel ve degerli bireyler olduklari bilinciyle, hayatin içerisinde engellerin kaldirilarak, toplumsal yasama katilimlarinin hayatimizi daha da güzellestirecegine inaniyoruz. Engelli vatandaslarimiz azimleriyle toplumun diger kesimleri gibi birçok seyi basarabilirler, gelecege umutla ve sevgiyle bakabilmeleri son derece önemlidir. En büyük engel sevgisizliktir.'

 

SARIÇAM BELEDIYESI KÜLTÜR MERKEZINDE “ ENGELSIZ VE ESIT YASAM” ETKINLIKLERI GÜNE DAMGA VURDU

Sariçam Belediye Baskani Bilal Uludag’in her firsatta dile getirdigi “Engelsiz Sariçam” sloganinin vücut buldugu Engelsiz ve Esit Yasam Etkinliklerinde, engelliler tarafindan hazirlanan resim sergisi yogun ilgi gördü. Doyasiya eglence ve sürpriz hediyelerin verildigi etkinlikte engelli çocuklarimiz ve aile bireyleri unutulmaz bir gün yasadi.

 

SARIÇAM BELEDIYE MECLISI “ENGELLILER GÜNÜ’NDE” GÖZ BANDANDAJI ILE FARKINDALIK YARATTI

Baskan Uludag ve meclis üyeleri 3 Aralik Dünya Engelliler Günü’nde empati yapmak adina Aralik ayi meclisi olagan toplantisinin 2. Oturumunu baslangicindan sonuna kadar göz bandajlari takarak tamamladilar. Baskan Uludag; en büyük engelin sevgisizlik oldugunu bir kez daha vurgulayarak, sadece 1 gün degil her gün engelli vatandaslarimizin yanindayiz dedi.

 

AMPUTE FUTBOLDA ENGELLER GOLLERLE ASILDI

Adana'da faaliyet gösteren Engelli dernek baskanlarinin ve yöneticilerinin yani sira, spor kulübü baskanlarinin, sivil toplum ve dernek baskanlarinin da katildigi 3 Aralik Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Sariçam Belediyesi tarafindan düzenlenen etkinlikte Adana Altin Koza Ampute Futbol takimiyla, Sariçam Belediye Baskani Bilal Uludag'in da koltuk degnekleriyle oynadigi maçta çok sayida spor kulübü baskani ve eski söhretli futbolcular da koltuk degnekleriyle gösteri maçini tamamladi.

 

Açilis konusmasinda Engelsiz bir Sariçam Için mesai harcadiklarini belirten Bilal Uludag; engelli vatandaslarimiza acimaktan ziyade, onlari engelleriyle kabul edip hayatlarini kolaylastiracak küçük de olsa dokunuslar yapmanin daha mantikli ve insani olacagini vurguladi.

Sariçam Belediye Baskani 3 Aralik Engelliler günü münasebetiyle düzenlenen FARKINDALIK ETKINLIKLERI sonrasi 'Dünya Engelliler Günü'nde bir olduk, beraber olduk. Onlari anladigimizi, farkindaligimizi gösterdik. Onlarin yaninda oldugumuzu hissetsinler istedik. Güzel bir gündü. Katilan herkese sonsuz tesekkürler.' diyerek günün anlam ve önemini bir kez daha ifade etti...



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli