Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Sarıçam Deresi Temizleniyor!

Sarıçam Deresi Temizleniyor!

Sıfır temizlik olarak adlandırılan, çevre ve iç temizlik çalışması 1 hafta sürecek ve yılın belirli zamanlarında tekrarlanacak.

Adana Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (ASKI), Çevre Koruma ve Kontrol Daire Baskanli ile Park ve Bahçeler Daire Baskanligi, Sariçam Deresi’nde koordineli olarak temizlik çalismasi baslatti.

Sifir temizlik olarak adlandirilan, çevre ve iç temizlik çalismasi 1 hafta sürecek ve yilin belirli zamanlarinda tekrarlanacak.

 

Sariçam Deresi Madama ve Ulubatli Hasan Mevkiinde baslayan temizlik çalismalari, derenin D 400’e kadar olan bölümünde devam edecek. Temizlik çalismasinin hemen ardindan, derede vektöre karsi ilaçlama gerçeklestirilecek. Temizlik çalismalarini denetleyen Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, dereye atik ve çöp atilmamasi konusunda vatandaslardan duyarli olmalarini istedi.

 

HALKIMIZLA BIRLIKTE TEMIZ TUTACAGIZ

Baskan Zeydan Karalar, “Ekiplerimiz hummali bir temizlik çalismasi baslatti. Olaganüstü kirli bir su geliyor. Sik sik temizlenmesine ragmen koku yapiyor. Pislik ve çöp atiliyor buraya maalesef. Derelerden gelen pislikler var, tarla sulari var. Bütün bunlarin birlesmesi, yaz mevsimi olmasi nedeniyle de sorunu artiriyor. Bu durum koku üretiyor, sinek üretiyor. Dereden pislik akmasi her açidan olumsuz. Vatandaslarimizin da Sariçam Deresi’yle ilgili duyarli olmasi, çöplerini buraya atmamasi gerekiyor.

 

Tabii ki biz bugün oldugu gibi sik sik temizleyecegiz. Vatandaslarimizin, yasadiklari yerin temiz tutulmasiyla ilgili, atiklarini Sariçam Deresi’ne atmamasi noktasinda hassasiyet göstermesi çok önemli. Herkes kapisinin önünü temizlerse, sehrimizdeki temizlik sorunu en aza iner. Biz dereye çesitli noktalardan karisan zehirli atiklari engelledik. Insanlarimizin pislik atmamasi durumunda, derenin temiz kalmasi mümkün” dedi.



  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı