Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Satrancın kalbi Seyhan’ta atacak!

Satrancın kalbi Seyhan’ta atacak!

Adana’nın Kurtuluşunun 100.Yılı etkinlikleri kapsamında Adana Valiliği koordinesinde planlanan ve Seyhan Belediyesi’nin organize ettiği 5 OCAK KURTULUŞ KUPASI ÖDÜLLÜ SATRANÇ TURNUVASI 15-16 Ocak tarihleri arasında Tellidere çok amaçlı

Adana’nin Kurtulusunun 100.Yili etkinlikleri kapsaminda Adana Valiligi koordinesinde planlanan ve Seyhan Belediyesi’nin organize ettigi 5 OCAK KURTULUS KUPASI ÖDÜLLÜ SATRANÇ TURNUVASI 15-16 Ocak tarihleri arasinda Tellidere çok amaçli tesisde yapilacak. Iki gün sürecek olan ücretsiz turnuvaya sehir içi ve disindan birçok yarismaci kayit yaptirdi.

BASKAN AKAY YARISMACILARA BASARI DILEDI

5 OCAK KURTULUS KUPASI ödüllü satranç turnuvasi için son hazirliklarin yapildigini belirten Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, “ Bu turnuvanin önemi çok fazla. Adanamizin, kurtulusunun 100.yili münasebetiyle yapilan etkinlikler kapsaminda gerçeklesecek. Satrancin birçok yarari bulunmakta. Insanlari bir araya getirmesinin yani sira kazanma ve kaybetmeyi ögretmek, odaklanmaya yardimci olmak, yaraticiligi gelistirmek, özgüveni arttirmak, problem çözme yeteneklerini gelistirmek bunlarin basinda gelmektedir. Belediye olarak satranç sporuna deger vermekteyiz. Basarili satrançcilari Türk sporuna kazandirmak öncelikli hedeflerimiz arasinda yer almaktadir” dedi.

5 KATEGORIDE GERÇEKLESECEK

Iki gün sürecek olan turnuva A,B,C,10 yas ve alti,8 yas ve alti olmak üzere bes kategoride gerçeklesecek.  6 tur oynanilacak olan turnuvada derece yapan ve katilim gösteren yarismacilara çesitli ödüller takdim edilecek.



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı