Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Seyhan Belediyesi, Alman Uluslararası İş Birliği...

Seyhan Belediyesi, Alman Uluslararası İş Birliği...

Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GİZ) ile projelerin sürdürülebilirliği görüşüldü

Alman Uluslararasi Is Birligi Kurumu (GIZ) ile projelerin sürdürülebilirligi görüsüldü

Seyhan Belediyesi, Alman Uluslararasi Is Birligi Kurumu (GIZ) yetkilileri ile 25 Mart’ta bir çalistay gerçeklestirdi. Kadin Dayanisma Merkezi’nden gerçeklestirilen çalistayda, ortaklik çerçevesindeki yeni dönem projelerinin gelecegi ve sürdürülebilirligi konusunda fikir alisverisinde bulunuldu.

Kolaylastiriciligini Mustafa Erdogan’in üstlendigi çalistaya Seyhan Belediyesi Baskani Sn. Akif Kemal Akay, GIZ Ülke Direktörü Rubeena Esmail, Mülteciler ve Ev Sahibi Topluluklara Destek Programlari Kidemli Danismani Candost Aydin, Qudra 2 Programi Türkiye Koordinatörü Dagmar Blickwede, Qudra 2 Programi Proje Danismani Tugçe Caner, CLIP 2 Kidemli Proje Danismani Sinem Kuz, CLIP 2 Proje Danismani Nico Grubert, PEP Proje Danismani Hannah Pascucci, Dis Iliskiler Müdürü Burcu Çimen ve Seykoop Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Senyurt katildi.

Kadin Dayanisma Merkezi düzenledigi Türkçe dil kursu, seramik, resim, kolonya ve sabun üretimi ve tekstil alanlarindaki egitimler ile bireysel ve grup psikososyal destek, farkindalik seminerleri ve uyum etkinlikleri araciligiyla bugüne kadar 8000’in üzerinde faydalaniciya ulasti.

2018 yilinda Alman Uluslararasi Isbirligi Kurumu (GIZ) isbirligindekiToplum Merkezleri Projesi (CCP) kapsaminda baslayan ve mevcut dönemde Alman Federal Ekonomik Is Birligi ve Kalkinma Bakanligi ve Avrupa Birligi tarafindan ortak finanse edilen CLIP 2 vePEP programlarindan ve yine Avrupa birligi, Alman Federal Ekonomik Isbirligi ve Kalkinma Bakanligi ve Ispanya Uluslararasi Kalinma ve Isbirligi Kurumu tarafindan ortak finanse edilen Qudra 2[1] programindan alinan hibe destegi ile yürütülen projeler kapsaminda, Türk vatandaslari, Geçici Koruma Altindaki Suriyeliler ve diger milletlerden mültecilerin ekonomik ve sosyal açidan gelismelerine katki saglamak amaçlaniyor.

Projeler kapsaminda kadina siddetin önlenmesi, cinsiyete dayali ayrimciligin ortadan kaldirilmasi, toplumsal cinsiyet esitliginin saglanmasi ve kadinlarin ekonomik ve sosyal olarak güçlenmelerine, katma degeri yüksek ürünlerin gelistirilmesine yönelik mesleki, sosyal ve hukuki destekler saglaniyor. Ayrica, kadin çalismalari alaninda egitim ve seminerler düzenlenerek kisisel gelisimlerinin saglanmasi da amaçlaniyor. Politika belgeleri olusturulmasina desteklenerek hem kapasite gelisimine katkida bulunulmasinin yani sira iyi uygulama örnekleri sayesinde farkindalik artirilmasi saglaniyor.

 

 


  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli