Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Seyhan Belediyesi çölyak hastalarının yüzünü güldürdü!

Seyhan Belediyesi çölyak hastalarının yüzünü güldürdü!

ÇÖLYAK HASTALARINA DÖRTTE BİR FİYATA GLUTENSİZ EKMEK

ÇÖLYAK HASTALARINA DÖRTTE BIR FIYATA GLUTENSIZ EKMEK

Akif Kemal Akay baskanligindaki Seyhan Belediyesi, dezavantajli konumdaki yurttaslarin yasamlarini kolaylastiracak hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Çölyak hastalari için Akkapi Mahallesi’nde kurulan firinda yüksek kalitede glutensiz ekmek üretimine baslayan Seyhan Belediyesi,  500 gramlik glutensiz ekmegi Seyhan Halk Pazari’nda piyasanin yaklasik dörtte biri fiyatina satisa sundu. Çölyak hastalarindan tam not alan yüksek kalitedeki ekmek disinda baska glütensiz gidalarin üretimi için de çalistiklarini belirten Baskan Akay, “Elimizden geldigi kadar çölyak hastalarinin yasamini kolaylastirmaya çalisiyoruz” dedi.

 

YASAMLAR KOLAYLASTIRILIYOR

Seyhan Belediyesi Yasar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen çölyak hastaligiyla ilgili bilinçlendirme etkinliginde konusan Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, çölyak hastalarinin yasamlarini kolaylastirma konusunda sürdürülen çalismalarin olgunlasma asamasina geldigini kaydetti.

 

GLUTENSIZ GIDAYA ERISIM ZOR, FIYATLAR YÜKSEK

Glutensiz gidalara erisim ve glutensiz gida fiyatlarinin yüksekliginin çölyak hastalarinin en önemli sorunlari olduguna dikkati çeken Baskan Akay, “Piyasada glutensiz ürüne ulasmak zor oldugu gibi, bu tür gidalarin fiyatlari da aile bütçesini oldukça zorlayacak düzeyde. Bu gerçeklerden yola çikarak uzunca zamandir düsündügümüz çalismayi tamamlama noktasina geldik.  Sizlere elden geldigince yardimci olabilmek için çalismaya basladik” dedi.

GLUTENSIZ EKMEK ÜRETIMI IÇIN FIRIN KURULDU

Akkapi mahallesinde bir firin kurup glutensiz ekmek üretmeye basladiklarini aktaran Baskan Akay,  üretilen ekmegin çölyak hastalari tarafindan begenilmesinin mutluluk verici oldugunu kaydetti. 

 

SADECE EKMEK ÜRETILMEYECEK

Ekmek disinda da glutensiz gida üretmek için çalistiklarini Akay, “Özellikle Çölyak hastasi çocuklarin,  saglikli çocuklar gibi gida tüketebilmeleri amaciyla sadece glutensiz ekmek degil, çesitli mamulleri de yiyebilmesi için bir çalisma yapiyoruz. Süreç içinde bunlari görecegiz ve basaracagiz. Sosyal belediyecilik anlayisi içinde sizlerin sikintilarini en aza indirmek için çalisiyoruz” ifadelerini kullandi.

 

GLUTENSIZ EKMEGE TAM NOT

Seyhan Belediyesi’nin ürettigi glutensiz ekmek numunelerinin çölyak hastalari tarafindan begenildigini dile getiren Adana Çölyak Dernegi Baskani Safiye Sumnu, “Dogru yoldayiz. Gerçekten dogru yoldayiz. Sosyal belediyecilik anlayisi diyoruz. Su anda en büyük örnegini Adana’da yasiyoruz. Özledigimiz, bekledigimiz bir anda” diye konustu.  

Biz de Variz Dernegi üyesi ve Seyhan Ilçe Saglik Müdürlügü Egitim Biriminde görev yapan Egitimci Ebru Sözer ise konusmalarin ardindan katilimcilari çölyak hastaligiyla ilgili bilgilendiren bir sunum yapti.

PIYASA FIYATININ DÖRTTE BIR FIYATINA

Etkinligin ardindan katilimcilara gluten içermeyen gidalar ikram edildi. Çölyak hastalari üretilen yüksek kalitedeki glutensiz ekmege piyasada satilan emsallerinin yaklasik dörtte bir fiyatina Seyhan Halk Pazari’ndan ulasabilecek.  

 



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli