Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Seyhan Belediyesi ürettiği marulları halka dağıttı

Seyhan Belediyesi ürettiği marulları halka dağıttı

SEYHAN HEM ÜRETİYOR HEM PAYLAŞIYOR

SEYHAN HEM ÜRETIYOR HEM PAYLASIYOR

Her alanda üretimi benimseyen Akif Kemal Akay baskanligindaki Seyhan Belediyesi hem üretiyor hem de ürettigi ürünleri halkla paylasmaya devam ediyor. Belediyeye ait tarim arazilerine ekilen marullar, hasadin ardindan, yoksul nüfusun yogun oldugu mahallelerde yurttaslara ücretsiz olarak dagitildi.

 

ÜRETIM YELPAZESI GENISLIYOR

Seyhan Belediyesi’nin “Dikimevi” ile baslayip, “kompost”, “boya atölyesi”, “temizlik ürünü üretim atölyesi”, “mandira”, “tibbi ve aromatik bitkiler” ile devam eden “üreten belediyecilik” hizmetlerinin kapsami genisliyor.

KADIN EMEGI VE KOMPOST DESTEGI ILE MARUL ÜRETIMI

Baskan Akay’in öncülügünde belediyeye ait tarim arazileri Seyhan’in üreten kadinlari tarafindan çesitli ürünlerle üretime kazandirildi. Topragi iyilestirici özellige sahip olan ve belediye tarafindan üretilenkompostlarin kullanildigi üretim sürecinde, kadin emegi ile yetistirilen marullar Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü’ne bagli “Mavi Ekip” ile birlikte hasat edildi. Toplanan marullar Seyhan’da yoksul nüfusun yogun oldugu farkli mahallelerde ihtiyaç sahibi yurttaslarla bulusturuldu.

 

“ALLAH RAZI OLSUN”

Marullar için Baskan Akay’a tesekkür eden yurttaslar, memnuniyetlerini dile getirerek, “Allah razi olsun baskanimizdan” dediler.

 

“ÜRETMEYE VE PAYLASMAYA DEVAM EDECEGIZ”

Seyhan’in her alanda üretmeye devam edecegini kaydeden Baskan Akay, “Belediyemize ait tarim arazilerinin her karisinda üretmeye ve ürettiklerimizi halkimizla paylasmaya, dayanismayi sürdürmeye devam edecegiz” diye konustu.



  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı