Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Seyhan'da 5 Ocak Coşkusu...

 Seyhan

Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yılı Seyhan Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

 Seyhan'da 5 Ocak Coskusu...

Adana’nin düsman isgalinden kurtulusunun 100.yili Seyhan Belediyesi’nin düzenledigi etkinliklerle coskuyla kutlandi.

Kurtulusun simgesi olan 5 Ocak Meydani’nda düzenlenen ilk etkinlikte Seyhan Belediyesi Kültür Müdürlügüne bagli halk oyunlari ekiplerinin gösterisi Adanalilarin begenisini topladi. Baskan Akif Kemal Akay’in da katildigi etkinlikte, Seyhan Belediyesi çalisanlarindan olusan bando esliginde Büyüksaat’e kadar gerçeklestirilen ‘Kurtulus Yürüyüsü’ne Adanalilar alkislarla destek verdi.

 

KURTULUSUN 100.YILI BÜYÜKSAAT’TE HALAYLARLA KUTLANDI

Yürüyüste Akay, Adanalilari selamlayip, esnafa hayirli isler dilerken, halk oyunlari ekiplerinin gösterileri 5 Ocak 1922 tarihinde Adana’nin isgalden kurtulusunun büyük Türk Bayragi asilarak kutlandigi Büyüksaat’te sürdü. Halk oyunlari ekibiyle halaylar çekerek ‘Kurtulus’ coskusunu yasayan Akay, etkinlik sonrasinda Büyüksaat esnafini ziyaret edip, yurttaslarin Kurtulus Bayramini kutladi.

KAHRAMANLARA SAYGI

Yasar Kemal Kültür Merkezi önündeki Seyhan Sanat Meydani’nda düzenlenen etkinlikte ise katilimcilar Ulusal Kurtulus Mücadelesinin Önderi, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sehitler ve Çukurovali kahramanlar anisina saygi durusunda bulunup, Istiklal Marsi’nin coskuyla söyledi.

KURTULUS COSKUSU

Katilimcilara çorba ikram edilen etkinlikte, Seyhan Belediyesi Halk Oyunlari ekiplerinin gösterisi ilgiyle izlendi. Seyhan Belediyesi çalisanlarindan olusan müzik grubu esliginde söylenen sarkilar ve marslarla “Kurtulus” coskusu doruk noktaya ulasirken, Baskan Akay yaptigi konusmada 5 Ocak’in çok özel ve anlamli bir gün oldugunun altini çizdi.

“INSALLAH YÜZYILLARA YENI YÜZYILLARI EKLERIZ VE BU HEP 5 OCAK OLUR”

Atatürk’ün “Özgürlük ve bagimsizlik benim karakterimdir” sözünü animsatan Baskan Akay, “Mustafa Kemal, bu siarla ülkenin kurtulusuna yöneldi. Mehmet Akif’in söyledigi gibi ‘Allah bir daha bu ülkeye Istiklal Marsi yazdirmasin’. Insallah bu yüzyillara, yeni yüzyillari ekleriz ve bu, hep 5 Ocak olur”  diye konustu. Daha sonra meydanda sergilenen klasik otomobiller ve motosikletliler Türk bayraklariyla sehir turu atarak 5 Ocak coskusunu sokaklara tasidi.



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı