Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Seyhan'da Edebiyat ve Sanat geçlerin ayağına götürüldü!

Seyhan

SEYHAN’DA EDEBİYAT VE SANAT GÜNLERİNE YOĞUN İLGİ

SEYHAN’DA EDEBIYAT VE SANAT GÜNLERINE YOGUN ILGI

Seyhan Belediyesi’nin Adanali büyük edebiyatçi Muzaffer Izgü anisina düzenledigi, Izgü’nün “Ekmek Parasi” adli eserinin tema olarak seçildigi, dört günlük edebiyat ve sanat maratonu sona erdi. Söylesiler, dinletiler, okuma atölyeleri, imza etkinlikleri, resim ve kisa film atölyelerinin gerçeklestirildigi edebiyat günlerinde Seyhan Belediyesi Bilgi Evlerine devam eden ögrenciler edebiyat ve sanat dolu günlere taniklik yapti.

MUZAFFER IZGÜ ANISINA…

Kütüphane Müdürlügünce Bilgi Evleri ve Yasar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen ve “Muzaffer Izgü’ye saygiyla” etkinligiyle basladi. Dört gün boyunca süren söylesi, imza, siir, yaratici okuma ve dinleti etkinlikleri Sair Haydar Ergülen, okuma egitmeni Çigdem Odabasi, sair Sükrü Erbas, öykü yazari Zafer Doruk, sanatçi Metin Karausta,  gazeteci-yazar Mine Sögüt, gazeteci, yazar ve senarist Gaye Boralioglu, yazar, senarist Tarik Tufan, sair, yazar Kemal Varol ile yazar, sair, elestirmen Abdullah Aren Çelik’in katilimiyla gerçeklestirildi.

EDEBIYAT VE SANAT GENÇLERIN AYAGINA GÖTÜRÜLDÜ

 

 Gençlerin yogun ilgi gösterdigi etkinlikleri yakindan takip eden Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, “Kütüphane Müdürlügümüzün düzenledigi Edebiyat ve Sanat Günleri, bilgi evlerimizi bes gün boyunca birer kültür-sanat merkezine dönüstürdü. Edebiyat ve sanat etkinliklerini bu kez gençlerimizin ayagina götürdük. Gençlerimiz hem edebiyatimizin büyük isimleriyle tanisma, onlarla sohbet etme olanagi buldu hem de Adana’nin yetistirdigi önemli degerlerden biri olan Muzaffer Izgü’yü ve eserlerini daha iyi tanima imkanina kavustu” dedi.

GENÇLERE HER TÜRLÜ DESTEGI VERECEGIZ

Büyük Önder Atatürk’ün, ‘Sanatsiz kalan bir milletin yasam damarlarindan biri kopmus demektir’ sözünü animsatan Baskan Akay, “Gerek içinde bulundugumuz pandemi kosullari gerekse modern yasamin getirdigi olumsuzluklar toplum sagligini tehdit ediyor. Beden sagliginin yani sira ruhen de saglikli bir toplum için, insan ruhuna ve zihnine hitap eden sanat, edebiyat ve spor etkinlikleri yadsinamaz bir öneme sahip. Gençlere yapilan yatirimin gelecege yapilan yatirim olduguna olan inancimizla gerçeklestirdigimiz edebiyat ve sanat etkinlikleriyle gençlerimizin zihninde bir isik yakmaya çalistik. Gençlerimizin gelecege ruhen ve bedenen saglikli, birikimli ve donanimli, irfani ve vicdani hür bireyler olarak hazirlanabilmeleri için Seyhan Belediyesi olarak her türlü destegi vermeye devam edecegiz” diye konustu.



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı