Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Seyhan'da engeller kalkıyor yüzler gülüyor!

Seyhan

Seyhan Belediyesi, engelli vatandaşların önündeki engelleri hızla kaldırıp onların toplumsal yaşamda daha etkin yer almalarına aracılık yapıyor

Seyhan’da vatandaslarin yasam kalitesini yükseltmek için görev yapan Akif Kemal Akay baskanligindaki Seyhan Belediyesi, toplumsal yasamda dezavantajli durumdaki engelli bireylerin yasamlarin kolaylastirip, toplumsal yasama katilimlarini saglamak için engellilerin önündeki engelleri kaldirarak yasami onlarla paylasiyor.

 

TALEPLERE HIZLI YANIT VERILIYOR

Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü ekipleri, engelli ve özel bakima ihtiyaci olan vatandaslardan gelen tekerlekli sandalye, engelli bastonu, hasta yatagi vb. gibi talepleri degerlendirip, bu taleplere çok hizli bir biçimde yanit veriyor. Yasamlarini kolaylastiracak donanimlara kavusan engelli ve özel bakima ihtiyaci olan vatandaslarin mutluluklari ise yüzlerinden okunuyor.

 

ENGELLILERIN ÖNÜNDEKI ENGELLER KALDIRILIYOR

 

Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü geçtigimiz yil içinde ihtiyaç sahibi engelli vatandaslara 174’ü manüel, 50’si akülü olmak üzere 224 tekerlekli sandalye, görme engelli 30 vatandasa görme engelli bastonu, yürüme güçlügü çeken vatandaslara 15 adet yürüteç, özel bakima ihtiyaci olan vatandaslara da 23 adet hasta karyolasi, 5 adet sisme hasta yatagi, 5 adet klozetli tekerlekli sandalye ve 750 adet hasta alt bezi yardiminda bulundu. Engellilere 7 noktada akülü sandalye sarj istasyonu hizmeti de verilen Seyhan’da engelli bireylere 450 hukuki, 250 psikolojik danismanlik hizmeti de ücretsiz olarak sunuldu.

 

SEYHAN BELEDIYESI SEYHAN’DA AYRIMSIZ HERKES IÇIN VAR

Seyhan’da yasayan herkesin mutlulugu, huzuru ve refahi için görev yaptiklarini dile getiren Baskan Akay, engellilerin yasamini kolaylastirip, toplumsal yasama katilimlarinin önündeki engelleri kaldirmaya çalistiklarini vurguladi. Akay, “Toplumsal yasama bir bütün olarak bakiyoruz. Engelli vatandaslarimizin tüm hizmetlere diger vatandaslarimiz gibi engellerle karsilasmadan erisimini saglamak, onlarin yasamini kolaylastirip mutlu, huzurlu bir yasam sürmelerini saglamaya çalisiyoruz. Seyhan Belediyesi olarak Seyhan’da ayrimsiz herkes için variz” dedi.



  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu