Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Seyhan'da evlilik öncesi eğitim...

Seyhan

SEYHAN’DA ÇİFTLER EVLİLİK ÖNCESİ EĞİTİM İLE EVLİLİĞE HAZIRLANIYOR

EYHAN’DA ÇIFTLER EVLILIK ÖNCESI EGITIM ILE EVLILIGE HAZIRLANIYOR

Akif Kemal Akay baskanligindaki Seyhan Belediyesi, aile kurmak amaciyla nikah basvurusunda bulunan çiftleri daha mutlu, huzurlu bireyler ve aileler ile daha esitlikçi bir toplum hedefi dogrultusunda “Evlilik Öncesi Egitim Programi” ile evlilige hazirliyor.

HER ÇARSAMBA SAAT 18.00’DE

Egitim programda, evlenip mutlu bir aile kurmak için bir araya gelen çiftlerin, evlilik öncesinde birbirlerini daha iyi taniyip, aile içinde etkili iletisim kurabilmeleri amaçlaniyor. Her hafta çarsamba günleri, saat 18.00’de ücretsiz olarak Seyhan Belediyesi nikâh salonunda gerçeklestirilen program, Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürlügü bünyesindeki kurum sosyologu, psikologu ve hemsiresi tarafindan uygulaniyor.

 

TOPLUMSAL CINSIYET ESITLIGI ASILANIYOR

Kurum sosyologu, “Kadinlara ve çocuklara yönelik siddet” gibi toplumda agir travmalara neden olumsuzluklarin yasanmamasi için çiftleri toplumsal cinsiyet esitligi konusunda bilgilendiriyor. Erkek ile kadinin birer birey olarak, yasamin her alaninda esit haklara sahip oldugu bilinci çiftlere asilanirken, cinsiyeti nedeniyle kadin ya da erkegin birbirinden üstün olmadigi vurgulaniyor.

EMPATIYI VE SAYGIYI GELISTIRECEK BAKIS AÇISINI KAZANDIRILIYOR

Evlilikte karsilasilan sorunlarla nasil bas edebilecekleri konusunda çiftlere rehber niteliginde bilgileri aktaran kurum psikologu ise evlilik kurumunun saglam temeller üzerine insa edilmesine yönelik olarak empatiyi ve karsilikli saygiyi gelistiren bakis açisini çiftlere kazandirmaya çalisiyor. Kurum hemsiresi ise cinsel saglik ve üreme sagligi konularinda çiftlere bilgiler aktariyor.



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı