Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Seyhan'da hedef 'Engelsiz bir yaşam'

Seyhan

SEYHAN’DAN ENGELLİ BİREYLERİN YAŞAMINI KOLAYLAŞTIRAN DESTEKLER

SEYHAN’DAN ENGELLI BIREYLERIN YASAMINI KOLAYLASTIRAN DESTEKLER

“Daha çagdas ve yasanabilir bir Seyhan” hedefiyle, kentte yasayan yurttaslarin yasam kalitesini yükseltmeye çalisan Akif Kemal Akay yönetimindeki Seyhan Belediyesi, engelli bireylerin toplumsal yasama daha etkin katilimi saglamak için engelleri kaldirmaya devam ediyor.

TOPLUMSAL YASAMA KATILIMIN ÖNÜNDEKI ENGELLER KALDIRILIYOR

Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü ekipleri, geride kalan 2021 yilinda engelli vatandaslardan gelen talepler dogrultusunda, ihtiyaç sahibi engellilere ihtiyaçlari olan donanimlari ulastirip, toplumsal yasama katilimlarinin önündeki engelleri kaldirdi.

ENGELLILERIN YASAMINI KOLAYLASTIRAN DONANIM DESTEGI

2021 yilinda ihtiyaç sahibi engellilere 178’ü manüel, 114’ü akülü,  olmak üzere 292 tekerlekli sandalye, 50 görme engelli bastonu, 20 yürüteç ile destek olan Seyhan Belediyesi, özel bakima ihtiyaci olan 75 kisiye hasta karyolasi, ihtiyaç sahibi 5 kisiye sisme hasta yatagi, 10 kisiye klozetli tekerlekli sandalye ve 901 hasta alt bezi yardiminda da bulundu.

ENGELSIZ TAKSI

 

Engellilere 7 noktada akülü sandalye sarj istasyonu hizmetinin yani sira; “Engelsiz Taksi” uygulamasiyla, engelli ve yürüme güçlügü çeken yas almis bireylerin evleri ile hastane, kaymakamlik, postane, adliye, banka vb. kamu kurum ve kuruluslarindaki isleri ile havaalani, tren istasyonu, otogar, dügün, sinema, konser gibi sosyal etkinlikler arasindaki nakli de ücretsiz olarak gerçeklestiriliyor.

ÇOCUKLARIN YÜZÜ GÜLDÜRÜLDÜ

Engelli çocuklara yönelik gerçeklestirilen bayram ziyaretlerinde de çocuklarin yüzünü bir nebze de olsa güldürmek için etkinlikler düzenlenip, armaganlarla çocuklar sevindirildi.

HEDEF ENGELLI BIREYLERIN YASAMINI KOLAYLASTIRMAK

Toplumsal yasamin barindirdigi farkli özelliklere sahip tüm degerleriyle bir bütün oldugunu vurgulayan Baskan Akay, engelli bireylerin tüm hizmetlere engelsiz bireyler gibi hiçbir engelle karsilasmadan erisimini saglayip, yasamlarini kolaylastirmayi hedeflediklerini kaydetti.

Akay, “Engelli yurttaslarimizin, diger yurttaslarimiz gibi Seyhan’da mutlu, huzurlu bir yasam sürmelerini saglamaya çalisiyoruz”  dedi.

 



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı