Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Seyhan'da ikinci bahar atılımı başladı...

Seyhan

Seyhan’ı yaşlı dostu ilçe haline getirmek için çalışan Seyhan Belediyesi, Dünya Sağlık Örgütü “Yaşlı Dostu Kentler Ağı”na dahil oldu.

Seyhan’i yasli dostu ilçe haline getirmek için çalisan Seyhan Belediyesi, Dünya Saglik Örgütü “Yasli Dostu Kentler Agi”na dahil oldu.

Türkiye’den sadece 6 yerel yönetimin dahil oldugu ag, yaslilarin ihtiyaçlarina uygun fiziksel sartlarda hizli ve güvenli hizmet almasini ve toplumsal hayata aktif sekilde katilmasini hedefliyor.

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, Dünya Saglik Örgütü internet sitesinde de yayinlanan, konuyla ilgili bildirisinde, Seyhanlilarin yüzde 11,8’ini olusturan 60 yas üstü nüfusun, ‘kent hayatina dair karar alma mekanizmalarina aktif sekilde katilan daha mutlu ve saglikli bir hayata kavusmak için aktif yaslanmaya uygun bir ortama ihtiyaç duydugunu’ belirtti. “Seyhan’i tüm yas ve cinsiyet gruplari için daha yasanabilir bir ilçe haline getirmek önceligimizdir ve yasli vatandaslarimizin yasamlarini hayatin her alaninda daha iyi hale getirmek için var gücümüzle çalisiyoruz” diyen Baskan Akay, bu alanda dünyadaki diger yerel yönetimlerle isbirligi kurmak için DSÖ Yasli Dostu Kentler Agina katilmanin önemini vurguladi.

Yilda 1700’den fazla kisiye ulasan, fizyoterapi, kisisel bakim ve hemsirelik hizmetlerini içeren, yasli ve hastalara mobil kisisel bakim hizmeti ile alaninda öncü bir rol oynayan Seyhan Belediyesi, 2021 yilinda Seyhan Kent Konseyi bünyesinde ‘Genç-Yasli Meclisi’ni de kurmustu. Kamu sektörü, mühendislik, mimarlik, akademi ve özel sektör gibi çesitli alanlardan emekli olmus üyeleri ile belediye yönetimine Seyhan’i her yasa uygun bir hale getirmek için yol gösteren Genç-Yasli Meclisi, yaslilarin kent yasamina katilimi ile ilgili kapsamli bir de arastirma faaliyeti üzerinde çalisiyor. Seyhan Belediyesi pandemi döneminde de 65 yas üstü, yalniz yasayan vatandaslara sokaga çikma kisitlamalari sirasinda sicak yemek dagitimi gerçeklestirmis ve yerel destek aginda aktif rol almisti.

Seyhan Belediyesinin hayata geçirmeyi planladigi hizmetler arasinda bir ‘Aktif Yaslanma Merkezi’nin açilmasi da bulunuyor. Kurulmasi planlanan Aktif Yaslanma Merkezi toplu tasima ile kolayca ulasilabilecek bir konumda olacak ve spor tesisleri, sanat ve el sanatlari atölyeleri, sosyal ve kültürel aktiviteler, dinlenme salonlari ve hobi bahçeleri gibi hizmetleri içerecek. Ayrica 60+ yas grubu için öncelikli vezne açilmasi, yaslilarin çesitli kamu hizmetlerine yönlendirilmesine yardimci olacak bir danisma hatti kurulmasi gibi faaliyetlerle de belediye hizmetlerinin yaslilar için daha erisilebilir hale getirilmesi çalismalari sürüyor.



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı