Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Seyhan'da parklar bakımdan geçirilip genişletiliyor

Seyhan

Seyhan'da parklar bakımdan geçirilip genişletiliyor

Son olarak yenileyip gelistirdigi Sarihamzali çok amaçli parki hizmete açan Seyhan Belediyesi, ilçe merkezi ve kenar mahallelerde park yenileme, gelistirme ve yeni park olusturma çalismalarini sürdürüyor. Bu amaçla degisik mahallelerde 4 yeni park yapimi ile 2 parkta yenileme ve genisletilme islemi devam ediyor.

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay’in halkin bulundugu yerde yasam kalitesini artirma hedefi dogrultusunda gerçeklestirilen çalismalarda Koza Mahallesi’nde 2 Nolu Çocuk dinlenme parki ile Sakarya Mahallesi’ndeki dinlenme parklarinin yenileme, genisletme, yesil alan düzenlemesi ve çocuk oyun gruplarini ekleme çalismasi devam ediyor.

 

APARTMANLAR ARASINA YENI PARK

Parklarin yenileme, genisletme ve bakim çalismalari rutin olarak devam ederken, Seyhan Belediyesi ilçeye yeni parklar kazandirmak için de çalisma yapiyor. Baskan Akay’in talimatiyla özellikle apartmanlarin yogun oldugu bölgelerde park alanlari olusturuluyor. Tellidere Mahallesi’nde apartmanlarin yogun oldugu 72083- 72126 sokaklarinin kesistigi alanda yeni park yapimi hiz kazandi. Yine apartmanlarin yogun oldugu Gürselpasa Mahallesinde de yeni park yapimi tamamlanma asamasina geldi.  Yalmanli Mahallesinde futbol sahasi ve yeni park insaati tamamlandi. Çocuk oyun gruplari ekleme çalismasi sürüyor. Ahmet Remzi Yüregir Mahallesinde de spor gruplarinin yer alacagi dinlenme parkinin yapimina baslandi.

 

BASKAN AKAY “SEYHAN’IN HER METREKARESINE DEGER KATMAK ISTIYORUZ”

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, Seyhanlinin yasam kalitesini daha da artirmak için hizmet üretmeye devam edeceklerini kaydetti. Ilçede 237 parkin bulundugunu aktaran Baskan Akay, mevcut parklari daha nitelikli ve islevsel hale getirmek için çalisirken, yeni park yapimina da agirlik verdiklerini kaydetti.  Ilçenin kullanilabilecek her metrekaresine deger katmak istediklerini ifade eden Baskan Akay söyle konustu;

 

“APARTMANLAR, KENTSEL OTEL DEGIL YASAM ALANLARI OLMALI”

“Seyhan yillardir Adana’nin kalbi. Böyle olunca konut ve isyerlerinin ciddi bölümü zamanla ilçemize yapilmis. Bu yapilarin büyük bölümü maalesef belli bir plan içinde yapilmamis. Böyle olunca bir yanda gelisigüzel binalar bir yanda ise adeta ‘kentsel Otel’e dönüsen apartmanlar olusmus. Depreme dayaniksiz, mühendislik hizmeti almamis yapilarla ilgili kentsel dönüsüm çalismamiz var. Ancak insanlarin yasadigi; isten gelip uyuyup, sabah tekrar kalkip yeniden islerine gittigi apartmanlari, bir ‘kentsel otel’ olmaktan çikarip yasam alanlari haline dönüstürmemiz lazim. Bu çerçevede bulabildigimiz ve kullanabilirligi olan her metrekareyi insanlarin oturup dinlenebilecegi, çocuklarinin oyun oynayabilecegi, ailelerin ikili iliskilerini gelistirebilecegi parklara dönüstürmekte kararliyiz. Tellidere ve Gürselpasa Mahallelerinde yaptigimiz bu düsünceye hizmet eden parklara, önümüzdeki süreçte yenilerinin eklenecegini düsünüyorum.”

 



  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı