Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Seyhanlı çiftçilere fidan desteği...

Seyhanlı çiftçilere fidan desteği...

SEYHAN ÜRETİYOR, ÜRETENİ DESTEKLİYOR

SEYHAN ÜRETIYOR, ÜRETENI DESTEKLIYOR

“Her alanda üretim” anlayisiyla hizmet veren ve tarimsal üretimi tesvik edip, öncü çalismalara imza atan Akif Kemal Akay baskanligindaki Seyhan Belediyesi, Dünya Çiftçiler Günü’nde 10 bin fide ve fidan ile belediyenin ürettigi kompostu Seyhanli çiftçilere ücretsiz olarak dagitti.

 

ÇIFTÇILERE DESTEK ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Kirsal kalkinmayi saglamak için Seyhan’da tarimsal üretimi ve katma degeri yüksek alternatif ürün üretimini tesvik eden çalismalarla dikkati çeken Seyhan Belediyesi, Bütünsehir yasasiyla Seyhan’in köyden mahalleye dönüsen kirsal bölgelerinde faaliyet gösteren çiftçilere verdigi destegi araliksiz sürdürüyor.

100 BIN FIDE, 25 BIN FIDAN DAGITILDI

Kirsal Hizmetler Müdürlügünün programi kapsaminda ku¨c¸u¨k o¨lc¸ekli sebze ve alternatif meyve u¨retimini tes¸vik etmek amaciyla kirsal mahallelerde bugüne dek 100 bin fide ve 25 bin fidan ücretsiz olarak çiftçilere dagitildi.

 

YALMANLI’DA FIDE VE FIDAN DAGITIM ETKINLIGI

Dünya Çiftçiler Günü’nde de Baskan Akif Kemal Akay’in katilimiyla Yalmanli Mahallesi’ndeki çiftçilere fide, fidan ile kompost dagitim etkinligi gerçeklestirildi. Etkinlikte Adana topak patlicani, bahc¸e biberi, sari su¨s biberi, domates gibi sebze fideleri ile kumkuat, hicaz nari ve zeytin fidani ile organik atiklarin dönüstürülmesiyle elde edilen, topragi iyilestirici özellige sahip kompost ile çiftçilere destek verildi.

“ÇIFTÇI ÜRETIP KAZANIRSA ADANA VE TÜRKIYE KAZANIR”

Mahalle sakinlerinin sorunlarini da dinleyen Baskan Akay, kirsal kalkinmanin ve üretimin önemini vurguladi. Kirsalda yasayan yurttaslarin köyünde kalip üretime devam etmesinin yasamsal öneme sahip oldugunu kaydeden Baskan Akay, “Çiftçi üretirse ve ürettiginden kazanirsa, Adana ve Türkiye’de kazanir. Bu inançla Seyhan Belediyesi olarak çiftçilerimizi desteklemeye devam ediyoruz. Daha yasanabilir bir kent ve ülke için, birlikte çalisacagiz, birlikte üretecegiz ve hep birlikte kazanacagiz” dedi.



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı