Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

“SEYTİM Cup“ Başlıyor...

“SEYTİM Cup“ Başlıyor...

“E-SPOR ARENASI” İLK E-SPOR TURNUVASINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

“E-SPOR ARENASI” ILK E-SPOR TURNUVASINA EV SAHIPLIGI YAPACAK

Adana’da ilkleri yasama geçiren Akif Kemal Akay baskanligindaki Seyhan Belediyesi, yariyil tatiliyle birlikte kapilarini Adanalilara açan Seyhan Teknoloji ve Inovasyon Merkezi (SEYTIM) bünyesindeki “E-Spor Arenasi” ilk e-spor turnuvasina ev sahipligi yapacak.

TOPLAM ÖDÜL 9.000 TL

3-4-5 Subat tarihlerinde gerçeklestirilecek olan Valorant Turnuvasi’nda birincilik ödülü 4.500, ikincilik ödülü 3.000, üçüncülük ödülü ise 1.500 TL olarak belirlendi.

3 Subat Persembe günü baslayacak turnuvanin ilk iki gününde eleme asamalari çevrim içi, yarifinal ve final mücadeleleri ise SEYTIM E-Spor salonunda çevrimdisi olarak gerçeklestirilecek.

6 KISILIK TAKIMLAR MÜCADELE EDECEK

Turnuvaya 16 yasindan büyük ve biri yedek 6 oyuncudan olusan takimlar katilabilecek.

Turnuvaya katilmak isteyen takimlarin, etkinlik tarihleri arasinda, Adana il sinirlari içerisinde bulunmasi gerekiyor.

Katilimin ücretsiz oldugu turnuvaya basvuru için SEYTIM’in www.seytim.org adresindeki basvuru formunun doldurulmasi gerekiyor.

SEYTIM E-SPOR ARENASI

Elektronik bir cihaz vasitasiyla çevrimiçi veya çevrimdisi ortamda gerek bireysel gerekse takim halinde katilim gösterilen her türlü aktiveyi kapsayan brans olan olarak tanimlanan e-spor “Gelecegin spor dali” olarak gösterilen, Türkiye’de de sporcularin “Espor Federasyonu” tarafindan lisanslandirildigi resmi bir brans.

Gençlerde yaygin olarak görülen dijital bagimliliga karsi baslatilan e-spor faaliyetleri için Seyhan Belediyesi tarafindan SEYTIM bünyesinde kurulan “E-Spor Arenasi” Adana ve çevresindeki ilk ve tek kâr amaci gütmeyen ve tam donanimli e-spor merkezi olma özelligini tasiyor.  

‘E-Spor Arenasi’nda kentteki e-spor bilincinin artmasina yönelik akademik ve uygulamali egitim programlari yürütülürken, ayni dogrultuda Seyhan Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde de e-spor bransi açildi.

E-Spor Federasyonu Adana Il Temsilciligi ile isbirligi içerisinde çalisan “E-Spor Arenasi” ile bölgedeki lisansli e-sporcu sayisinin artirilmasi hedefleniyor.

Merkezde ayrica gelecegin meslekleri arasinda yer alan; e-spor koçlugu, e-spor hakemligi ve e-spor yayinciligi gibi alanlarda da egitimler verilirken, e-spor alaninda ilerlemek isteyen gençlere saglikli bir kariyer için psikolog, diyetisyen ve alaninda uzman koçlar esliginde egitim programlari uygulaniyor.

 



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı