Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

SOL SAHİL SULAMA BİRLİĞİ BAŞKANI İBRAHİM ATAR YİNE FAKA BASTI

SOL SAHİL SULAMA BİRLİĞİ BAŞKANI İBRAHİM ATAR YİNE FAKA BASTI

Dsi 6. Bölge müdürlüğü yönetimi  Film izler gibi izlemeye devam ediyor

 

SOL SAHİL SULAMA BİRLİĞİ BAŞKANI İBRAHİM ATAR YİNE FAKA BASTI

Dsi 6. Bölge müdürlüğü yönetimi  Film izler gibi izlemeye devam ediyor 

DSİ SOL Sahil Sulama Birliği Başkanı İbrahim Atar’ın kural tanımazlığı DSİ 6Ç Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise bu aymazlıklara kulak tıkamaya devam ediyor.

 

Tarım ve Orman Bakanı sayın İbrahim Yumaklı’nın biran önce Adana’ya el atması gerekiyor. Her taşın altından çıkan Sol sahil sulama Birliği Başkanı İbrahim Atar’ın göreve geldiği günden buyana Kurumu zarara uğratmaktan başka yaptığı bir şey olmadığı gibi Bu devrik başkana ses çıkartmayan DSİ Kurum Müdürleride en az                İbrahim Atar kadar suçlular.

 

Biz Araştırıyoruz, Soruyoruz, Sizlerden Gelen Bilgi Ve Belgelerle Kamuoyunu Aydınlatıp İlgili Yetkileri Göreve Davet Ediyoruz.

Depremden Dolayı Ara Verdiğimiz 6. Bölge Devlet Su İşleri Ve Sulama Birliği Dosyasından Vicdan Sızlatan Bilgiler Gelmeye Devam Ediyor,

06 Şubat 2023 Tarihinde Yaşanan On Bir İlde Etkili Olan Depremden Hemen Sonra,  Cumhurbaşkanı 

Sayın Recep Tayyip Erdoğanın Geçici Ve Süreli Olarak Yaptığı Kanun Değişikliği İle Doğrudan Temin Limit Miktarları Beş Milyona Çıkarılmıştı.

Kanayan Yara Seyhan Sol Sahil Sulama Birlik Dosyasına Gelince;

Üstün Başarıyla Takdir Edilen Personellerden Başlayalım,

1- Dilimizde Tüy Bitiren Ve Yaşanmamış Kabul Edilen Resmi Araç Kazasına;

Soru Bir:

Ramazan Ayında Kaza Yapan Resmi Araç İçinden Kimler Alkollü Çıktı, Hangi Mühendis Ben Kullanıyordum Diye Öne Atıldı, Kaza İle İlgili Neden Trafik Raporu Tutulmadı, Sulama Birliği Tarafından Soruşturma Yapılmadı İfade Tutanağı Bile Alınmadı? Ayrıca Devlet Su İşleri Neden Tüm Uyarılarımıza Rağmen Üç Maymunu Oynadı….  

İşte Size Kaza Belgeleri….  

Şimdi  Gelelim Sorularımın Ve Sorunların Direk Muhataplarına;

6. Bölge Devlet Su İşleri Bölge Müdürü Sayın Gökçe, İligili Bölge Müdür Yardımcısı Sayın Pehlivan, İşletme Bakım Şube Müdürü Sayın Gültekin Ve bazı kurum müdürleri  Kardeşim Hiçmi Merak Etmediniz? Çifçilere Hizmete Etmek İçin, Birliklere Atadığımız Adamlar Ne İş Yapar Kaça Alır, Kaça Satar Kimle İş Yapar, Nasıl İhale Yapar, Çalıştığı Personelle Çalışma Uyumu Nasıl, Hizmet Sahasındaki Çifçi Ve Özellikle Muhtarlarla Araları Nasıl Şikâyet Varmı Bölge Basının Da Çıkan Haberler Doğrumu Yanlışmı Yönetim Şekli Nasıl Diye Hiçmi Merak Etmediniz? 

Devlet Su İşlerine Bağlı Çukurova Bölgesinin En Büyük İki Kurumu Olan Seyhan Sağ Sahil Ve Seyhan Sol Sahil Sulama Birliği Hizmet Alanındaki Çok Az Hektar Farklılığı Ve Yöneten Başkan Farklılığından Başka, Sorunları Ve İhtiyaçları Aynı, Sulama Sistem Çeşitlikleri Aynı, Üretilen Bitki Çeşitlikleri Aynı, İhale Kanunları da Aynı İse;

Sağ Ve Sol Sulama Birliklerinin İhalelerini Ve Doğrudan Temin Yolu İle Yaptıkları İşleri Karşılaştırın…

1- Her Sene Yılda En Az İki Defa Düzenli Olarak Yaptırılan El İle Rusubat Temizliği İşi İhalesini Birlikler Ne Şekilde İhale Etmiş? Metre, Metreküp Veya Haktar Üzerinden Kaça Yaptırmış?

2- Sol Sahil Sulama Birliği Bölge Müdürünüzden Feyz Alarak Mı Yaptı, Yoksa Resmi İzin Mi Aldı, Her Sene Rutin Yapılan İşler İçerisinde Olan El İle Rusubat Temizliği İşini Hangi Ali Cengiz Oyunu Yaparak Nasıl Deprem Hasarları Kapsamına Sokarak Beş Milyonluk Doğrudan Temin İşi Yaptı? Ve Kaçtane Bu Şekilde Doğrudan Temin İhalesi Yaptı?

3- Sol Sahil Sulama Birliğinin Daha Önce İhale Ettiği İş Kapsamında Aynı İş Kalemi Varmıydı? Varsa Oradaki Sözleşme Fiyatı Ne Kadar?  Doğrudan Teminle Birliği Uğrattığı Zarar Ne Kadar?

4- Sağ Sahil Sulama Birliğinde Ve Sol Sahil Sulama Birliğinde Araç Kiralama İşi Ne Şekilde İhale Edildi? Hangi Kurum İhale Yaptı, Hangi Kurum Doğrudan Teminle Birliği Kaç Lira Zarara Soktu?

5- Sol Sahil Sulama Birliğinin Daha Önce İhale Ettiği İş Kapsamında Araç Kiralama İş Kalemi Varmıydı? Varsa Oradaki Sözleşme Fiyatı Ne Kadar?  Doğrudan Teminle Birliği Uğrattığı Zarar Ne Kadar?

6- Sağ Sahil Sulama Birliğinde Ve Sol Sahil Sulama Birliğinde Makine Kiralama İşi Ne Şekilde İhale Edildi Hangi Kurum İhale Yaptı, Hangi Kurum Doğrudan Teminle Birliği Kaç Lira Zarara Soktu?

7- Sol Sahil Sulama Birliğinin Daha Önce İhale Ettiği İş Kapsamında Makine Kiralama İş Kalemi Varmıydı? Varsa Oradaki Sözleşme Fiyatı Ne Kadar?  Doğrudan Teminle Birliği Uğrattığı Zarar Ne Kadar?

8- Hangi Birlik Başkanı Açık İhalesini Yaptığı İşte, Müteahhidi Kollayarak Nasıl Birliği Milyonlarca Lira Zarara Uğratmıştır. İhale Süresi İçerisinde Doğrudan Temin İş Yaparak, Aynı İhale Kapsamında Olan Düşük Fiyatlı Kalemini Kullanmayıp On Katı Fiyatına Aynı İşi Yaptırmıştır.

İşte Belgesi…

 

9- Sağ Sahil Sulama Birliğinde Ve Sol Sahil Sulama Birliği Hemen Hemen Aynı Kapasitede Makine Ve Araç Parkına Sahip İki Birliktir. Yılda Dekar Başına Harcanan Akaryakıt Miktarı Ne Kadardır? Hangi Başkan Her Sene Akaryakıt İhalesini Alan Müteahhidin Kendisine Tahsis Ettiği Yerde Konaklıyordur? Hangi Başkan Müteahhidin İsteklerini Emir Kabul Edip Özel İşlerini Birlik Bütçesinden Yaptırıyordur? Hangi Başkan Cuma Günleri Araçını Deposunu Doldurup Mesai Saatleri İçerisinde D-400 Otoyolundan Otoyol 52 Kullanarak Birlik Akaryatını Özel İşlerde Kullanıyordur?

En Kötü Yönetimi Yaptığı Gerekçesiyle Görevden Alınıp Sürgüne Yollanan Şafak Çetin Zamanında Bile;

Birlik Elektirik Kesintisine Uğramamışsa, Personel Maaşlarını Alamama Durumuna Gelmemişse, Hiçbir Esnaf Ve İş Yaptırdığı Müteahhit Tarafından İcaraya Verilmemişse, Birlik Mühendisleri Tarafından Topluça İsyan Edilip Başkanın Yaptığı Basiretsizlikler Bölge Müdür Yardımcısı Sayın Pehlivana Şikâyet Konusu Olmamışsa

Demek ki Yöneteni Denetleyenlerde Bir Sıkıntı Var Demektir…

 

 



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı