Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

SON DAKİKA! İYİ PARTİ ADANA MİLLETVEKİLİ İSMAİL KONCUK GİK ÜYELİĞİNDEN İSTİFA ETTİ.

SON DAKİKA! İYİ PARTİ ADANA MİLLETVEKİLİ İSMAİL KONCUK GİK ÜYELİĞİNDEN İSTİFA ETTİ.

SON DAKİKA! İYİ PARTİ ADANA MİLLETVEKİLİ İSMAİL KONCUK GİK ÜYELİĞİNDEN İSTİFA ETTİ.

SON DAKIKA! IYI PARTI ADANA MILLETVEKILI ISMAIL KONCUK GIK ÜYELIGINDEN ISTIFA ETTI.

 

IYI Parti Adana Milletvekili Ismail KONCUK, yaptigi yazili açiklamada “IYI Parti fedakâr dava adamlarinca büyük emek, alin teri ve umutlarla kurulmus, 2 yasini henüz doldurmus bir siyasal harekettir.

IYI Parti, Genel Baskanimiz Sayin Meral Aksener Baskanliginda büyük bir ivme yakalamis, aslinda birçok siyasi partide umduklarini bulamayan insanlarin olusturdugu, bir taban hareketidir. 1 Nisan 2018 Genel Kurulunda olusan, yüksek heyecan hepimizin malumudur. 1 Nisan’da dostumuzun gögsünü kabartan bu heyecan dalgasi, tüm ülkeyi sararken, rakiplerimizi büyük endiseye sevk etmistir.” dedi.

KONCUK, “Milletvekili seçimlerinden, yerel seçimlere ve bugüne kadar yasadigimiz süreçte, olusan büyük heyecanin, bugün ciddi sekilde örselendigini görmekteyiz. Bunun temel sebebi ise, sözde söylense de, demokratik davranmaktan uzaklasmak, tabana kulak vermemek, sorumlulugu büyük çogunluk ile paylasmak yerine, birkaç kisinin inisiyatifinde dar ekipçilige birakmaktir. Öyle ki, üye kampanyalarina ragmen gönül vermis pek çok insanin üye yapilmasi engellenirken, maalesef bir çözüm bulunamamaktadir.

Daha düne kadar, kayitsiz, sartsiz IYI Parti’ye umut baglayan birçok insan bugün nerede? Dozaji, her gün artan elestirilerin sebebi nedir? Bu samimi insanlarin derdi nedir? Tüm bu insanlar kötü mü, hepsi art niyetli mi? Yoksa IYI Parti’nin geleceginin kaygisina mi düsmüsler? Dinleyen, önemseyen var mi?” diye sordu.

Ismail KONCUK,  “Adana Milletvekili ve GIK üyesi olarak, yukarida ifade ettigim tespitlerimi zaman zaman, hem ilgililere, hem de GIK toplantilarinda en net sekilde ifade ettigim halde, birakiniz ülke genelini, seçim bölgem Adana’da dahi bir arpa boyu yol kat edemedik. Bize güvenen, IYI Parti’ye gönül ve büyük emek vermis insanlarin yüregine su serpecek bir gelismeyi saglayamadik. Adana’da, bile bile lades denilerek, IYI Parti’nin gelecegi, yipranmis, güven kaybetmis, samimi IYI Partilileri ötekilestirmis ve tamamen dislamis bir anlayisa teslim edilmistir.

Tüm bu sebeplerle, sözü kendi seçim bölgesi için bile dinlenmeyen bir GIK üyesi olmak hem bana bir yük, hem de, GIK toplantilarinda dogrulara yönelik elestirel bakis açimiz muhataplari için yüktür. Duyma, görme, konusma anlayisi her insanin tasiyacagi bir davranis sekli degildir. Ben de, sahsim olarak, yanlisa teslim olmak, verilen sözlerin tutulmamasini hazmetmek gibi bir karaktere sahip degilim. “Itaat et, rahat et” düsturu, birçok sahsiyetli insan gibi, beni de rahatsiz eden bir yaklasimdir.

Tüm bu sebeplerle, sürecin bu hale gelmesinin muhataplarina, küçük bir uyari olur mu, ümidiyle, GIK üyeliginden istifa ediyorum.

Niyetim IYI Parti’ye zarar vermek degildir. Niyetim, ilgililerin yüzüne ifade ettigimiz halde, hiçbir sonuç alamadigimiz sikintilarla ilgili tedbir alinmasi, IYI Partimizin gelecegi bina edilirken bir tas koyma umududur.

Bundan sonra, yasanacak, olumlu ve olumsuz, tüm gelismelerin sorumlulugu ilgililere ait olacaktir. Saygilarimla. Ismail KONCUK IYI Parti Adana Milletvekili” açiklamalariyla sözlerine son verdi.

 

 



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli