Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Soner Çetin’le Çukurova düze çıktı

Soner Çetin’le Çukurova düze çıktı

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda Çukurova Belediyesi’nin borcunun sıfıra yakın olduğunu açıkladı. Mali tabloyu düzelttiklerini ve borcu neredeyse sıfırladıklarını söyleyen Başkan Soner

Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, belediyenin mali tablosunu düze çikardiklarini, borcu neredeyse sifirladiklarini açikladi. Mahalle muhtarlari ile bir araya gelen Baskan Soner Çetin, “Sizler bizler için çok kiymetlisiniz. Dünyanin en demokratik seçim sistemiyle muhtar oldunuz. Muhtarlarin da yerel yöneticilerin de siyasetle isi olmamali. Siyaset yapacak olanlar partide görev alsin, milletvekili olsun. Belediye baskani ve muhtarlar siyasetle ilgilenmemeli. Bizim görevimiz tüm yurttaslari kucaklamaktir. Herkesin siyasi görüsü olabilir. Seçim zamani gider oy kullanir ama herkese esit ve adil hizmet götürmeli” dedi.

Çukurova ilçesindeki muhtarlarla belediyenin uyumlu çalismasinin basariyi getirdigini belirten Baskan Soner Çetin, bu uyumlu çalisma ile Çukurova’nin daha yesil, nefes alinabilir ve yasanabilir bir ilçe haline geldigini anlatti. Baskan Soner Çetin, her yerde Çukurova Belediyesi ile muhtarlarin uyumlu çalismasinin konusuldugunu söyledi. 6 yil boyunca büyük bir emek sarfederek Adana’nin önünü açtiklarini ve 1995’ten beri süren imar sorunu çözdüklerini anlatan Baskan Soner Çetin, “16 bin hak sahibine tapularini dagittik. Hayalimizdeki sehri, 250 bin kisinin yasayacagi yeni bir kenti kuracagiz. Neye giptayla baktiysak bu alanda onu hayata geçirecegiz” ifadelerini kullandi.

Baskan Soner Çetin, belediyenin mali tablosu ile ilgili bilgi verdigi konusmasini söyle sürdürdü:

“8 yildir belediyeyi yönetiyoruz. Belediyenin kaynaklarini en dogru sekilde kullanarak makul ve mantikli projeleri hayata geçirerek mali tabloyu düzelttik. Belediyeyi tamamen düze çikardik. Bugün gururla söylüyorum belediyenin borcu sifira yakin hale geldi. Sirketi ayri tutuyorum. Çünkü sirketin bazi kamu borçlari var. Bunun sözünü vermistim size. Belediyenin borcunu sifirlayacagiz demistim. Henüz sifirlanmadi ama çok azalttik. 8 yildir çok çalistik. Gece gündüz gayret sarfediyoruz. Bugün basimiz dik alnimiz açik sekilde karsinizdayiz. Her yil bir toplu açilis ve temel atma töreni yaptik. Hizmetten hiçbir zaman kismadik, sosyal belediyecilikten taviz vermedik. Bugün Çukurova belediye baskani halen çogunlukla kendi aracini kullanan, yakitini kendi alan bir belediye baskanidir. Bunu bir anlayisi göstermek için söylüyorum. Makam odama 8 yildir çöp almadim. Bir mesaj vermek istiyorum. Burada yetimin hakki var. Kaçagi göçegi önleyerek gelirlerimizi artirdik. Giderleri de kisiyoruz.”

Giderlerin çok arttigini geçen yil 7 lira olan mazotun 30 lira sinirina dayandigini hatirlatan Baskan Soner Çetin, “Her sey böyle. Giderler çok artti. Vatandaslarin durumu da hiç iyi degil. Sosyal devlet anlayisi içinde her ay 5 bin aileye gida yardiminda bulunuyoruz. Issizlik almis basini gidiyor. Her gün onlarca is basvurusu yapiliyor. Buna da duyarsiz kalmadik. Istihdam Birimi olusturduk ve 47 bin kisiye is bulduk. Bu uygulama birçok belediyeye ilham kaynagi oldu. Yol, park, temizlik hizmetleri asli görevlerimiz. Bunlari tabi ki eksiksiz yerine getirecegiz. Ama bunlarla görevimiz bitmiyor. Muhtarlarimizin bana ulasmasina gerek yok. Her zaman söylüyorum; muhtarlarimizin hizmetle ilgili taleplerini bürokratlarimiz benim talimatim olarak kabul edecekler. Sizlerle bizim uyumlu çalismalarimiz sayesinde basarili oluyoruz” dedi.

Baskan Soner Çetin, konusmasinin ardindan muhtarlarin istek talep ve önerilerini dinledi. Pandemi döneminde uzun süre bu tür toplantilar yapamadiklarini belirten Baskan Soner Çetin, artik daha sik bir araya geleceklerini kaydetti.

 



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı