Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Su Ürünleri Av Sezonu açıldı

Su Ürünleri Av Sezonu açıldı

Su Ürünleri Av Sezonu açıldı

Su Ürünleri Av Sezonu açildi

 

Baskan Zeydan Karalar balikçilara “Rastgele” derken, Karataslilara aritma müjdesi verdi.

 

Baskan Zeydan Karalar, “Cumhurbaskanimiza tesekkür ederiz. Karatas aritmasi, SUKAP kapsaminda 33 milyon lira bedelle onaylandi.”

 

Baskan Zeydan Karalar, “Ilçenin kanayan yaralarini iyilestiriyoruz. Karatas her seyi hak ediyor.”

 

Su Ürünleri Av Sezonu’nun açilisina katilan Baskan Zeydan Karalar, balikçilara bereketli bir sezon dileginde bulundu. Karatas’a yapilan ve yapilacak hizmetlerle ilgili bilgi de aktaran Baskan Zeydan Karalar, SUKAP kapsaminda yapilacak aritma için onay çiktigi müjdesini verdi.

 

2020-2021 Su Ürünleri Av Sezonu’nun açilisi nedeniyle Adana’nin Karatas ilçesinde tören düzenlendi. Adana Valisi Süleyman Elban, Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, Karatas Belediye Baskani Necip Topuz, milletvekilleri, kent protokolü, balikçilar, muhtarlar, sivil toplum örgütlerinin yöneticileri ile Karataslilarin katildigi törende, “Haydi rastgele! Vira Bismillah!” denilerek yeni sezona merhaba denildi.

 

BALIGIN DAHA FAZLA TÜKETILMESI IÇIN INSANLARIMIZI TESVIK ETMELIYIZ

Balikçilarin dünyanin en zor islerinden birini yaptigini belirten Baskan Zeydan Karalar, “Balikçi emekçileri bizleri faydali, güzel besinlerle bulusturuyor. Vira Bismillah ve rastgele… Sansiniz, ekmeginiz bol olur, bu sene tutacaginiz balik geçen seneye oranla katlanir insallah. Böylece insanlarimizi faydali besin tüketme noktasinda tesvik edersiniz. Esasinda Türkiye’de, özellikle güneyde etçi bir toplum oldugumuz için hala balik yeteri kadar tüketilmiyor. Bunun degismesi, baligin daha fazla tüketilmesi için insanlarimizi tesvik etmemiz lazim. Buna öncülük etmemiz gerek” dedi.

SAYIN VALIMIZIN DE DESTEGIYLE SAHILLERIMIZ KABUK DEGISTIRECEK

Adana disindayken, Adana’nin denizinden bahsettiklerinde, çogu insanin ‘Adana’da deniz mi var?’ diye sordugunu hatirlatan Baskan Zeydan Karalar, “Oysa Adana’nin sahilleri gerçekten dünyanin en güzel sahilleri arasinda. Uzun ve saglikli kumsallar, turizm için çok cazibeli bir hale getirilebilir. Çok kimsenin bilmedigi, benim de belediye baskani olduktan sonra farkina vardigim; Ceyhan’da da denize açilan bir yerimiz var. Yani Adana’nin üç yerinde olaganüstü saglikli deniz ve saglikli kum olan sahile açilan bölgelerimiz mevcut. Ne yazik ki uzun süre buralar kabugunu kiramadi, turizm pastasindan payini alamadi. Ama inaniyorum ki bundan sonra Sayin Valimizin de destegiyle buralar hizla kabuk degistirecek. Hem istihdam açisindan hem gelisim açisindan hem besin açisindan hem de turizm bölgesi olmasi açisindan kabugunu kirmali” diye konustu.

CUMHURBASKANIMIZA KARATASLILAR ADINA TESEKKÜR EDIYORUM

Karatas’ta çok uzun yillardir su ve yol problemi oldugunu, aritma sorununun da devam ettigini hatirlatan Baskan Zeydan Karalar, sözlerini seyle sürdürdü: “2011’de Sayin Cumhurbaskanimizin Basbakan oldugu dönemlerde bir SUKAP projesi çikarildi. Sayin Cumhurbaskanimiz o zaman Basbakandi ve onayladi. SUKAP; aritma, altyapi, su isale hatti gibi yatirimlarda devletin, toplam bedelin yarisini size hibe olarak vermesi seklinde tanimlanabilir. Diger yarisini da devlet kredi olarak size aktariyor. Bu krediyi Büyüksehir’e bagli ASKI ödüyor. Iste o kapsamda biz 94 kilometre su isale hatti yaptik. 7 kilometre gibi asbestli boru hesap ederken, bunun 2-3 kati asbestli boru çikti. Ve tamamini hazirladik. Bizim ödeyecegimiz para 16 milyon, 16 milyon da devlet hibe etti. Simdi tabii su isale hattini yapinca her taraf kazildi. 37 bin ton asfalt döktük ve hala dökmeye devam ediyoruz. Muhtemelen Karatas’a 50 bin tondan fazla asfalt dökecegiz. Dolayisiyla Karatas’a ulasimi da kolaylastiracagiz. Tabi asfaltta SUKAP yok, tamamini Büyüksehir karsiliyor. Ayni zamanda 15 milyon lira bedelle evlere sebeke baglaniyor. Onu da Büyüksehir kendisi karsiliyor. Ve bir müjde daha verelim. Yine SUKAP kapsaminda yaklasik 33 milyon lira bedelle aritmamiz onaylandi. Ben çok küçük yaslardan itibaren Karatas’a gelirim. O yillardan bu yana konusulan aritma ancak bu dönem çözülüyor. SUKAP’tan dolayi Sayin Cumhurbaskanimiza sükranlarimi, tesekkürlerimi Karataslilar adina arz etmek istiyorum. O da 33 milyon lira… 16,5 milyon lirasi Büyüksehir ASKI ödeyecek, 16,5 milyon lirasi da hibe olacak. Umarim en kisa zamanda onun da temelini atariz. Temel atma töreninde bulusup, Karatas’in kanayan yarasina hep birlikte son veririz. Karatas her seyi hak ediyor. Karatas bizim turizme açilan önemli kapilarimizdan biri olacak. Karatas’in ileride yine turizm bölgesi olabilecegi düsüncesiyle, belediye baskanimizin da talebiyle ve bizim desteklememizle imar planlarimizi yavas yavas gerçeklestiriyoruz. Bunlarin hepsi Karatas’a hayirli olsun.”



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı