Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Sulama kanalına düşen anne ve çocuklarını kurtaran 'kahraman' toprağa verildi

Sulama kanalına düşen anne ve çocuklarını kurtaran

5 kişiyi kurtarmak için suya atlayan ve boğularak hayatını kaybeden Hakan Aykol, toprağa verildi.

Adana'da çarpistigi aracin sulama kanalina düsmesi sonucu aracin içerisindeki 5 kisiyi kurtarmak için suya atlayan ve bogularak hayatini kaybeden Hakan Aykol, topraga verildi.

Aykol'un dayisinin oglu Erhan Akkoyunlu, 'Baskasinin çocuklarini kurtarmak için kendi çocuklarini yetim birakti' dedi.

Kaza, Yüregir ilçesine bagli Kayarli Mahallesi'nde meydana geldi. Alinan bilgiye göre, Hakan Aykol (27) yönetimindeki 01 C 8099 plakali hafif ticari araç, Hasan Can yönetimindeki 01 EZ 253 plakali pikapla çarpisti. Dügünden döndükleri ögrenilen Hasan Can ile esi Ördek, çocuklari Medine, Erdal ve Emirhan Can'in içerisinde bulundugu pikap çarpismanin etkisiyle yol kenarinda bulunan sulama kanalina düstü. Kardesi Mirza Aykol ile kazadan yara almadan kurtulan Hakan Aykol, yüzme bilmemesine ragmen kanala uçan araçtaki çocuklari kurtarmak için suya atladi. Hasan Can ve Erdal Can kendi imkaniyla sudan çikarken, Ördek Can ve çocuklari Emirhan ve Medine'yi kurtaran Hakan Aykol, akintinin oldugu sulama kanalinda gözden kayboldu.

Mirza Aykol'un çevredekilere haber vermesiyle olay yerine Can-Kur, polis ve saglik ekipleri çagrildi. Ekipler, Hakan Aykol'u olaydan yaklasik 40 dakika sonra kaza yerinden yaklasik 2 kilometre uzaklikta buldu. Burada yapilan ilk müdahalenin ardindan hastaneye kaldirilan Hakan Aykol hayatini kaybetti.

Mugla'nin Bodrum ilçesinde insaat isçiligi yapan ve çocuklarini görmek için Adana'ya gelen Hakan Aykol'un kardesi Mirza Aykol ile birlikte ot toplamak için tarlaya gittigi, dönüste de kaza yaptigi ögrenildi. 3 çocugu olan Aykol'un bir hafta sonra yeniden çalismak için Bodrum'a dönecegi ögrenildi.

Erhan Akkoyunlu, kuzeni Hakan Aykol'un kaza yaptigi araçtaki çocuklari kurtarmak için kendi çocuklarini yetim biraktigini ifade ederek, 'Hakan, otomobilden iner inmez çocuklari görüyor. Oradaki yolculari kurtarmak için suya atliyor. Zaten pikap da 500 metre ilerideki kanal kapaklarina takiliyor. Hakan sürükleniyor. Mahalledeki arkadaslar da kendi imkanlariyla sudan çikariyor ancak o saate kadar çok su yutmus. Hakan yüzme bilmemesine ragmen çocuklari görünce dayanamayarak suya atliyor insanlik için' diye konustu.

Hastaneden ailesi tarafindan cenazesi alinan Hakan Aykol, bugün sabah saatlerinde Kayarli Mahallesi Mezarligi'na defnedildi.

Öte yandan yol kenarindaki görüs açisinin kaybolmasina neden olan ve daha önce de birçok kazaya sebebiyet veren kamislar, mahallelilerin bildirmesi üzerine Devlet Su Isleri (DSI) personeli tarafindan söküldü



  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı