Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Suya ilk etapta yüzde 20 indirim

Suya ilk etapta yüzde 20 indirim

Suya ilk etapta yüzde 20 indirim

Suya ilk etapta yüzde 20 indirim

 

Zeydan Karalar’in yönetim zihniyetinde temel kriter halkin çikarlari

 

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, suya yüzde 20 indirim yapilacagini açikladi

 

Adana Büyüksehir Belediyesi Eylül 2019 Olagan Meclis Toplantisi, Meclis Toplanti Salonu’nda gerçeklestirildi. Baskanlik yaptigi mecliste ilk sözü alan Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, CHP’nin kurulus yildönümünü kutladi ve Izmir’in kurtulus tarihiyle ayni güne denk gelmesinin maneviyati artirdigina degindi.

2019-2020 Egitim Ögretim döneminin de hayirli olmasini dileyen Baskan Zeydan Karalar,

ailelerle birlikte sezonun ilk günü ögrencileri, belediyeye ait otobüs ve metro araciligiyla ücretsiz tasidiklarini açikladi.

Aniz yakilmasi konusundaki endiselerini de dile getiren Baskan Zeydan Karalar, aniz yakilmasinin zarlarini anlatti ve bu uygulamadan vazgeçilmesi çagrisinda bulundu.

ADANALININ PARASI KORUNUYOR

Karaisali Belediye Baskani Saadettin Arslan ve AK Parti Grup Sözcüsü Ozan Gülaçti’nin bazi konulardaki elestirilerine yanit veren Zeydan Karalar, “Yedigöze Baraji’ndan su getirmesi için bizden önceki yönetimin hazirladigi projenin yüzde 20’si 311 milyon lirayla yapilmis. Ayni projeye devam etmemiz halinde bize 1.6 milyar liraya mal olacakti. Oysa biz yeni bir projeyle, ayni isi 285 milyon liraya bitecek sekilde planliyoruz. Halkin parasini koruyoruz. Kozan, Ceyhan, Yumurtalik dahil, ilçelerin 163 köyüne bu projeyle su gidecek. Hem de daha önce planlanandan çok daha ucuza” diyerek, Adanalinin parasini korumanin önemine degindi.

EGITIM MERKEZLERI DAHA SAGLIKLI HALE GETIRILECEK

Egitim merkezlerinde tespit ettikleri sorunlarla ilgili savciligin da sorusturma baslattigini hatirlatan Baskan Zeydan Karalar, “Adana Büyüksehir Belediyesi gibi yerlerde, sorunlarin görülebilecegi bir mekanizma olusturmak gerek. Belediye Baskani öyle bir yapi kurmali ki, kötü niyetli isler yapmaya kalkisanlar, buna yeltendiklerinde ortaya çiksin. Basin toplantisinda açikladigimiz 10 maddenin 7’siyle ilgili hukuka basvurduk. Biz iftira atmissak hukuk bunun geregini yapar. Yok tespitlerimizi ve açikladiklarimizi dogru bulursa, bunun da geregini yapar” dedi.

Gençlik merkezleriyle ilgili tasarruflarinda son derece samimi olduklarini belirten Baskan Zeydan Karalar, 2 yillik süreçte sahte diplomayla ise alindigi tespit edilen 26 sahisla ilgili, geçmiste gerekenin yapilmadigini kaydetti. Baskan Zeydan Karalar, sunlari söyledi: “17 Gençlik Merkezi’nde ögrenim gören ve üniversiteye hazirlanan ögrencilerin, 2018-2019 döneminde 4 yillik okula girme orani yüzde 21. Bu düsük bir basari orani. Biz buradan egitim alan ögrencilerimizin magdur olmamasi için internet üzerinden egitime devam edecegiz. Yeni bir düzenleme yapiyoruz ve bunlarin daha saglikli, basari orani daha yüksek sekilde faaliyet göstermesini saglayacagiz.”

SUYA YÜZDE 20 INDIRIM

Suya indirim yapilmadigi yönündeki iddialari da yanitlayan Baskan Zeydan Karalar, söyle devam etti: “Ortak hedefimiz Adana. Ben suya yüzde 10’luk dilimler halinde 3 kademede indirim yapacagimizi söyledim. Fakat mecliste tek kalemde yüzde 30 yapmamiz istendi.

Her seye zam gelmesine, maliyetlerin artmasina ve enflasyonun yüzde 22 olmasina ragmen biz suya indirimi kademeli olarak yapacagimizi açikladik. Sözümüzü tutacagiz fakat tek kalemde yüzde 30 indirim yapmak ASKI’ye sorun yasatir. Meclis realiteyi biliyor.”

Konuyla ilgili söylenenlerin ardindan yasanan görüs alisverisi sonucunda, Adanalilarin menfaatini her türlü sorunun önünde gören Baskan Zeydan Karalar, suya ilk etapta yüzde 20 indirim yapilmasiyla ilgili beyanda bulundu. Meclis üyeleri Baskan Zeydan Karalar’a destek verdi.

 



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı