Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Tiryakilere bir kötü haber daha!

Tiryakilere bir kötü haber daha!

Ramazan öncesi alkol ve sigaraya büyük zam geliyor. Ülkemizde alkol satışlarının iyice azalması sevindirici gelişme oldu.

Tiryakilere bir kötü haber daha!
Ramazan öncesi alkol ve sigaraya büyük zam geliyor. Ülkemizde alkol satislarinin iyice azalmasi sevindirici gelisme oldu.
Sigaraya ise geçtigimiz ay yapilan 2 liralik zammin ardindan 28 Mart Pazartesi günü yeni bir zam daha gelecegi açiklandi.
Insan iradesini yok eden ‘büyük felaket’ olarak kabul edilen alkol tüketiminin azalmis olmasi “Alkol tüketiminin azalmasi, basta kadina siddet, aile facialari ve ölümlü trafik kazalari azalacak. Alkole daha agir vergiler gelsin.” seklinde yorumlandi.
Türkiye Tekel Bayileri Platformu Baskani Özgür Aybas, sigaraya yapilan son 2 liralik zammin ardindan içki ile birlikte yeniden sigaraya bir zammin daha gelecegini söyledi. Kisisel Twitter hesabindan 'Alkol ve sigara zamlarina hazir miyiz' diye soran Özgür Aybas, samlari söyle duyurdu:
Sigaraya Pazartesi günü zam gelecek
'Sigara ve alkol dagiticilari zamlara hazir olmamiz için haber verdi. Pazartesi yüksek ihtimal ile sigaraya zam gelecek.'
Alkole zammin Ramazan'da 2 Nisan'da gelmesini bekliyoruz
'Alkole de yüzde 10-15’lik bir zam gelecek. Alkol zamminin Ramazan Ayi’nin girisinde, Nisan ayinin 2’si gibi gelmesini bekliyoruz...'


  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli