Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Üretici 'Maddi' zarar etti, Seyhan 'Hayra' çevirdi

Üretici

Seyhan Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı “Mavi Ekip”ler, üreticilerin, maliyetini kurtarmadığı için toplamadığı limonları Seyhanlılara ulaştırarak, aile bütçesine katkıda bulunuyor.

DALINDA BIRAKILAN LIMONLAR SEYHANLILARLA BULUSTURULUYOR

Seyhan Belediyesi Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü’ne bagli “Mavi Ekip”ler, üreticilerin, maliyetini kurtarmadigi için toplamadigi limonlari Seyhanlilara ulastirarak, aile bütçesine katkida bulunuyor.

Girdi maliyetlerinin yüksekligi nedeniyle zarar eden; ürünü toplama, nakliye gibi maliyetlerle daha fazla zarar etmemek için ürünü dalinda birakan Adanali bazi limon üreticileri, bahçelerinde dalinda bulunan limonlari Seyhan Belediyesi’ne bagisladi.

Baskan Akif Kemal Akay’in talimatiyla, üreticilerin bagisladigi limonlar Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü’ne bagli “Mavi Ekip”ler tarafindan toplandi. Çuvallara konulan limonlar araçlara yüklenerek, mahalle muhtarlariyla isbirligiyle Seyhan’daki ihtiyaç sahibi ailelerle bulusturulmaya baslandi.

 

Önceki gün baslayan çalismalarin ilk gününde Hurmali, Ova, Sakarya, Ahmet Remzi Yüregir ve Döseme mahallelerinde yaklasik 700 aileye limon dagitimi gerçeklestirildi. Ekonomik kosullar nedeniyle tarimsal üretimde girdi maliyetlerinde ciddi artislar yasandigini dile getiren Baskan Akay, maliyetler nedeniyle üreticilerin sikintili günler geçirdigini vurgulayip, halkin da yüksek fiyatlar nedeniyle benzer sorunlar yasadigina dikkati çekti.

Bazi üreticilerin bin bir emekle ürettigi ancak zarar ettigi tarimsal ürünlerin, daha fazla zarar etmemek için tarlada ya da bahçede çürümeye terk ettigini aktaran Akay, “Ürünlerini toplayamayan çiftçilerimiz, emeklerinin heba, ürünlerinin ziyan olmasina da gönülleri razi olmadigi için dalindaki limonlari Belediyemize bagisladi.

Belediye ekiplerimiz de limonlari toplayip halkimiza ulastiriyor. Belediye olarak hem zarar eden üreticimizin hayir yapmasina aracilik yapiyoruz, hem de ihtiyaç sahibi yurttaslarimizin ekonomilerine küçük de olsa bir katki yapmanin mutlulugunu yasiyoruz. Bundan sonra çiftçilerimizin ürünlerinin hak ettigi degere ulasmasini temenni ediyor ve onlara Seyhanlilar adina tesekkür ediyorum” dedi.



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı