Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Uz. Dr. Menteş; “Maskeler çıktı hastalık patladı”

Uz. Dr. Menteş; “Maskeler çıktı hastalık patladı”

79 BİN İNSANIMIZI PANDEMİYE KURBAN VERDİK

Günlük vaka ve vefat sayisinin bir çok insanda artik pek dikkat çekmedigini, maskelerin çikarilmasiyla hasta sayisinin patladigini söyleyen Adana Tabip Odasi Baskani Uzm. Dr. Selahattin Mentes, “Ne olur maskeleri kullanmaya devam edelim. Simdiye kadar 79 bin insanimizi pandemiye kurban verdik. Adana düsünülenden daha kötü durumda maskelerimizi çikararak hastaligi yeniden patlattik” dedi.

79 BIN INSANIMIZI PANDEMIYE KURBAN VERDIK

Pandemide gelinen son noktaya dikkat çeken Adana Tabip Odasi Baskani Uz. Dr. Selahattin Mentes, Yönetim Kurulu adina yaptigi açiklamada ‘’Dünya ve ülkemiz iki yildir pandemi illeti ile bogusmaya devam ediyor. Dünyada simdiye kadar 270 milyon hasta ve 5.3 milyon ölüm görülmüstür. Ülkemiz ise 9 milyonu asan vaka ile en fazla hastalik görülen altinci ülke konumundadir. Simdiye kadar maalesef 79 bin insanimizi pandemiye kurban verdik. Sehrimiz Adana ise tüm ülkemizi düsündügümüzde çok kötü durumdadir. Son haftalarda hastaligin en fazla görüldügü illerin basinda gelmekteyiz. Sokaklarimizda neredeyse hiç pandemi yokmus gibi tüm önlemleri unutmus olarak yasiyoruz. Maskelerimizi çikartarak maalesef hastaligi patlattik.’’ dedi.

SAGLIK SISTEMIMIZ TIKANMA NOKTASINDADIR

Kovid-19 pandemisinin tüm dünyada ‘Delta varyanti’ ile ugrasirken yeni varyantlarin ortaya çikiyor olmasinin endiselerini artirdigini belirten Adana Tabip Odasi Baskani Uz. Dr. Selahattin Mentes, ‘’Su an Agustos ayindan bu yana uzayan bir 4. pik dalgasini yasamaya devam ediyoruz.  Adana Sehir Hastanesi basta olmak üzere Adana’nin her hastanesinde yeni kovid servisleri açilmaya baslandi. Yeni açtigimiz servisler ve yogun bakimlar hizla doluyor ve yeni hastalar gelmeye devam ediyor. Acillerde hasta yogunlugu artik dayanilamaz noktalara geldi. Iki yildir ertelenen diger hastaliklarin yigilmasi, ertelenen ameliyatlar nedeniyle sikinti yasamaktayiz. Tüm bunlara saglik sisteminin insan kaynaginin tükenmisligi, malzeme temini ve yatak bulamama gibi sorunlar da eklenince sistem tikanma noktasina gelmistir.

ADANA BU TABLOYU HAK ETMIYOR

Baskan Uz. Dr. Mentes, “Adana pandeminin basindan bu yana uyarilarimizi dinlemistir. Gelinen bu noktada pandeminin bu kadar uzamasi insanlarimizda bir bikkinlik yaratmis ve önlemleri göz ardi etmislerdir. Hastalik bitmemistir ve ates düstügü yeri yakmaktadir. Her gün bu ülkede 200’e yakin insan ölmeye devam ediyor. Bu ölümler arasinda gençlerimizi görmek bizlere tarifsiz acilar vermektedir. 20-30 yaslarinda gençlerimizi solunum cihazlarinda görmek ve ailelerin perisan halleri acimiza acilar katiyor.  Önlemler ile yakalanmayacagimiz bu hastaliktaki hasta artisi diger hastaliklarla ilgilenmemizi de engellemektedir. Her gün hastalarimiza yatak ve yogun bakim ayarlamak artik sihirbazlik noktasina gelmistir. Saglikçilar ve saglik sistemi yorulmustur. Bu durumun sürdürülebilmesi olanaksizdir.”

ÖNLEMLER HAYATIDIR

Tüm Adana halkina çagrimiz, hastaligin devam ettigini unutmamalaridir. Maske, mesafe ve temizlige önemle dikkat edelim. Asilar bu illetten kurtulmamiz için en önemli seydir. Kis günlerini yasadigimiz bu günlerde maskemizi takarak normal gripten de korunacagimizi ve gereksiz ilaç kullanimini önleyebilecegimizi unutmamaliyiz. Önlemlerimizi alarak bizlere yardimci olmanizi önemle rica ediyoruz.’’ dedi.



  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli