Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Yanlış adres cinayeti davasında şok gelişme

Yanlış adres cinayeti davasında şok gelişme

Öldürülen kişinin telefonla görüştüğü H.K. isimli kadın zorla mahkemeye getirilecek

Adana’da alacaklisinin evinin yerine baskasinin evinin kapisini çalmasi sonucu çikan kavgada kendisi öldürülen arkadasi da yaralanan olayla ilgili 1’i tutuklu 2 sanigin 'Kasten öldürme, Kasten öldürmeye tesebbüs' suçlarindan müebbet ve 15’er yil hapis cezasi ile cezalandirilmalari istemiyle açilan davanin durusmasi görüldü. Öldürülenin telefonla görüstügü ve tefeci oldugu iddia edilen H.K. isimli kadinin zorla mahkemeye getirilmesine karar verildi.
Sariçam ilçesi Buruk Mahallesi'nde 25 Aralik 2018’de Erhan Keçeli, arkadaslari ile birlikte alacaklisi oldugu Abdilmecit Cop’un evi yerine yanlislikla bitisikteki Ali Özgören'in evine gitti. Çikan kavgada Özgören, tabancayla Keçeli’yi öldürdü, Keçeli’nin arkadasi Soner Der’i ise yaraladi. Olayla ilgili Adana 4.Agir Ceza Mahkemesi’nde açilan davaya devam edildi. Önceki gün yapilan davanin ikinci durusmasina tutuklu sanik Ali Özgören ve geçen celse tahliye edilen Abdilmecit Cop ile saniklarin avukatlari geldi. Durusmada taniklar dinlendi. Saniklardan Cop’un esi olan tanik F.Cop, esinin olay günü sabah evden çiktigini ve aksam saat 21.30-22.00 siralarinda geldigini belirterek, “Çay içerken mahalle muhtari ile polisler eve geldi. Daha sonra olayi ögrendim. Ben öldürüleni tanimiyorum. Bu sahistan esimin borç para alip almadigi konusunda da bir bilgim yoktur, bizim ev ile Ali Özgören’in evi arasinda yaklasik 150-200 metre mesafe var” dedi.
Cop’un kizi B. Cop da, evde otururken polislerin geldigini ve babasinin bir öldürme olayina karistigini söylediklerini belirtti. B. Cop, “Babam eve geldiginde sakindi. Polisler cinayete karistigini söylediginde sasirmisti, saskinlik içindeydi” dedi.
Söz hakki verilen sanik Ali Özgören ise eski savunmalarini tekrarladigini söyledi. Olay günü evde otururken araba çarpmasi sesine benzer ses duydugunu ifade eden Özgören, “Silahimi alip asagiya indim. Kim olduklarini sorunca biri bana küfür edip, ‘ya borcunu vereceksin ya da canini vereceksin’ diyerek üzerime 2 kisi saldirdi. Kendilerine, kimseye borcum olmadigini söyledim. Birisi ‘sikin kafasina’ deyince korkutmak için tabancamla rastgele ates ettim. Pismanim” dedi. Diger sanik Abdilmecit Cop ise ölen Erhan’dan 3 bin lira borç aldigini, 700 lirasini ödedigini, olay sirasinda da evden disari çikmadigini iddia etti.
Saniklardan Özgören’in avukati, öldürülen olay öncesinde devamli aradigi kisilerden birinin de H.K. isimli kadin oldugunu, bu bayanin Hanimaga lakapli faizle borç para verme isi ile ugrasan bir kisi oldugunu belirterek bu kadinin davaya dahil edilmesini, müvekkilinin ise mesru müdafaa hali ile hareket etigini ileride beraat etme olasiliginin bulundugunu belirterek tahliyesini talep etti.
Mahkeme savcisi, sanik Özgören’in tutukluluk halinin devamini istedi.

Mahkeme heyeti, sanik Ali Özgören’in tutukluluk halinin devamina karar verdi. Heyet, öldürülenin telefonla görüstügü iddia edilen H.K.'nin zorla getirilmesini de kararlastirip durusmayi, eksikliklerin giderilmesi, dinlenmeyen tanik ve müstekilerin dinlenmesi için ileri bir tarihe erteledi.



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı