Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Yem maliyeti yüzde 64 artarken çiğ süt fiyatları yerinde sayıyor

Yem maliyeti yüzde 64 artarken çiğ süt fiyatları yerinde sayıyor

Yem maliyeti yüzde 64 artarken çiğ süt fiyatları yerinde sayıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarim, Orman ve Köyisleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, yilbasina dek sifir gümrük vergili bugday, arpa ve misir ithalati kararina Meclis'te çok sert tepki gösterdi. AKP'nin Türkiye'yi her alanda ithalat cennetine çevirdigini söyleyen Barut, 'Sifir gümrük vergili ithalat karari, üretim ve üreticiye darbedir. Rantiyecilere çalisan ithalat sevdalisi AKP, üretim ve üretene destek vermelidir' dedi.

'GÖZLERINI RANT HIRSI BÜRÜMÜS'

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alan CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarim, Orman ve Köyisleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, 'Tarimda ithalata doymayan iktidar, bugday, arpa ve misir ithalatinda uygulanan gümrük vergisini yilbasina kadar yine sifirladi. Bunlar ürettirmiyor, bunlar ithalata sevdali! Bunlarin gözlerini rant hirsi bürümüs. Üretim ve üreticiye destek vermek yerine bir avuç rantiyeci için çalisanlari halkimiz affetmeyecek' dedi.

'MALIYET YÜZDE 64 ARTTI AMA SÜT FIYATI DEGISMEDI'

AKP'nin ithalat sevdasi yüzünden yetistiricilerin de de zor bir dönemden geçtigini aktaran Ayhan Barut, sunlari kaydetti:
'Yem sektöründe, 2019’da 25 milyon tona yakin yem üretebilmek için 13 milyon ton ithalat yapildi. Son verilere göre, son 11 ayda yem hammaddelerinde fiyat artisi ortalama yüzde 64 oldu. Süt yeminde yüzde 48, besi yeminde yüzde 44, dolarda yüzde 38'in üzerinde artis var ama süt fiyati yerinde sayiyor. AKP, süt üreticisine yüzde sifir zammi layik görüyor. Çaresizlige itilen yetistiricilerimiz, ineklerini kesime göndermek zorunda birakiliyor. Iktidar yetistiricilerimizin sesini duymali, sorunlarina çözüm bulmalidir.'

 


  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı