Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Yöresel Ürünler Ve Mutfak Sanatları Merkezi İçin İmzalar Atıldı

Yöresel Ürünler Ve Mutfak Sanatları Merkezi İçin İmzalar Atıldı

Yöresel Ürünler Ve Mutfak Sanatları Merkezi İçin İmzalar Atıldı

BASKAN KOCAISPIR: “YÜREGIR CAZIBE MERKEZI OLACAK”

Yüregir Belediyesi’nin, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi koordinasyonunda Çukurova Kalkinma Ajansi (ÇKA) tarafindan yürütülen “2020 Yili Turizmde Destinasyon Yönetimi Küçük Ölçekli Altyapi Mali Destek Programi” kapsaminda desteklenen ‘Adana Gastronomi Merkezi, Yöresel Ürünler ve El Sanatlari Merkezi’ projesi Vali Süleyman Elban baskanliginda gerçeklestirilen törenle imzalandi.
Vali Süleyman Elban ve Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir tarafindan imzalari atilan proje kapsaminda, Yüregir Millet Bahçesi içerisinde Adana’nin gastronomik ürünlerinin hazirlanmasi, tanitilmasi, yerli ve yabanci turistlere sunumunun yapilabilecegi “Adana Yöresel Ürünler ve Mutfak Sanatlari Merkezi” kurulacak.


Ayni yerde kadin kooperatiflerinin isletebilecegi, Adana’nin yöresel ve el sanatlari ürünlerinin sergi ve satisinin yapilabilecegi otantik tas kaplama sergi ve satis evleri de yapilacak.
Proje ile Adana’nin mutfak kültürünün korunmasini, yiyeceklerin resmi bir kurum himayesinde proje ortaklari desteginde kayit altina alinarak ileriki nesillere aslina uygun sekilde aktarilmasi, bu ürünlerin üretim, egitim, sunum ve tanitim faaliyetlerini gerçeklestirerek gastronomi turizmi kapsaminda degerlendirilmesi hedefleniyor.
Adana’ya özgü yöresel gastronomik ve el sanatlari ürünlerinin tanitilmasini hedefleyen proje kapsaminda, profesyonel mutfak kültürüyle tanistirmak, bu alanda gerek duyacaklari bilgi ve becerileri kendilerine kazandirmak için mutfak meraklilarina destek de saglanacak.

 

Adana Yöresel Ürünler ve Mutfak Sanatlari Merkezi projesi ile Yüregir’in yerli ve yabanci turistler için yeni bir cazibe merkezi olacagini ifade eden Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, “Adana turizmine katki saglayacak, kültürel ve yöresel birikimimizi yansitacak olan bu projenin Yüregir'imiz ve Adana'miz için hayirli olmasini diliyorum.” dedi.
Yüregir Belediyesi’nin proje ortaklari ise Adana Il Ticaret Müdürlügü, Adana Il Kültür ve Turizm Müdürlügü, Çukurova Üniversitesi, Adana Ticaret Odasi, Adana Lokantacilar ve Kebapçilar Odasi Baskanligi’ndan olusuyor.

 



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı