Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

YRP PARTİSİ SEYHAN İLÇE BAŞKANI AKBULUT’ VELİLERDEN PARA İSTENMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ

YRP PARTİSİ SEYHAN İLÇE BAŞKANI AKBULUT’ VELİLERDEN PARA İSTENMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Yeniden Refah Partisi Seyhan ilçe Başkanı Abdulkadir Akbulut, Çukurova ilçesi 100. yıl mahallesinde bulunan Selcen Hatun ana okulu müdüresinin velilerden  okul ihtiyaçları her ay 600 tl bağıs istemesin tepki gösterdi.

Yeniden Refah Partisi Seyhan ilçe Başkanı Abdulkadir Akbulut ,Çukurova ilçesi 100. yıl mahallesinde bulunan Selcen Hatun  ana okulu müdüresinin  velilerden okul ihtiyaçları için para talep edildiğini öne sürerek, “Okul yöneticilerini bu hale getirenler utansın” dedi. Akbulut,, okulun ihtiyacı için velilerden para talep edilmesini doğru bulmadıklarını söyledi.

 Okul müdüresinin  velilere’’ yönelik Aidatını ödemeyen veliler gelip okulda temizlik yapacaklar sınıfı düzeltecekler öğrencilere yemek yedirecekler mutfağı temizleyecekler tuvaletleri temizleyecekler  okulu temizleyecekler gibi kelimeler kullanmasına tepki gösteren Başkan Akbulut,

 “Devletin görevi eğitimi ücretsiz bir şekilde vermek. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti bir okulun küçük bir ihtiyacını karşılayamayacaksa ya iktidarda bir sorun var ya da yöneticilerde bir sorun var” dedi.

Akbulut, “Bir öğrenci velimizden bana bir mesaj geldi. Okullarda velilerde para istemeyi belli bir sisteme bağlamışlar. Sıra dışı bir olay velilerden bazen belli masraflar için para istenir. Bu çok uç noktalara varmadığı sürece her veli bunu normal karşılıyor. Bunu kumbara sistemi gibi okulun temizlik giderleri, güvenlik personeli giderleri için yanı bunu sabite bağlarsanız bunu devlet okulların özel kolejlerden bir farkı kalmıyor. Yani ben ne o okullarda ki aile birliklerine ne de öğretmenlere bir şey söylemek istemiyorum. Tablo ortada, devlet vermiyorsa okulda ki yönetici ne yapacak. Veliden isteyecek bana çok doğru gelmiyor. Bir deterjan parasını bile bir okul yöneticisinin velilerden istemesi bana çok doğru gelmiyor. Okul yöneticilerini bu hale getirenler utansın. Madem parasız eğitim var, madem vatandaş bu kadar para verecekse herkes çocuğunu en güzel yerde okutmak ister, devlette destek veriyor herkes kolejlerde okutmak ister. Devletin birinci görevlerinden biri eğitimi ücretsiz bir şekilde vermek, bununla öğünerek siyaset yapıyorlar. Ben sistemin bozukluğu ile alakalı kısmı dile getirmek istedim. Asla öğretmenlerimize okul yöneticilere söyleyecek lafım yok. Siz onları muhtaç bırakırsanız, sıkıntı orda başlar. Bu Eğitimde bir yaradır. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti okulun küçük bir ihtiyacını karşılayamayacaksa ya iktidarda bir sorun var ya yöneticilerde bir sorun var” dedi.

 

 

 



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı