Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş FİLİK 30 Ağustos Zafer Bayramı Münasebetiyle Mesaj Yayınladı.

Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş FİLİK 30 Ağustos Zafer Bayramı Münasebetiyle Mesaj Yayınladı.

Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş FİLİK 30 Ağustos Zafer Bayramı Münasebetiyle Mesaj Yayınladı.

Yumurtalik Belediye Baskani Türkes FILIK 30 Agustos Zafer Bayrami Münasebetiyle Mesaj Yayinladi.

Baskan FILIK mesajinda;

Bu gün, sehitler diyari Anadolu'nun ebediyete kadar Türk yurdu olarak kalacaginin tescillendigi; 30 Agustos Zaferinin 97’nci yil dönümüdür. 

Bu gün, tarihi zaferlerle dolu Yüce Türk Milletinin; bütün imkânsizliklara ragmen, yaklasik 300 kilometrelik mesafeyi savasarak dört gün gibi kisa bir sürede kat edip yunani denize döktügü gündür.

Bu gün; vatani cebren ve hile ile isgal edilmis, ordulari dagitilmis bir milletin, bagrindan çikardigi ulu önderinin öncülügüne Anka Kusu misali küllerinden dogdugu, zaferlerle dolu tarihine bir zafer daha ekledigi gündür.

Bu zafer;  'Ardina bakmadan yollara düsen,

Simsek gibi çakan, sel gibi cosan,

Huduttan hududa yol bulup kosan,

Cepheden cepheyi soranlarindir.'

Dizelerinde anlatilan Türk evlatlarinindir.

 

Tarih boyunca aziz milletimiz üzerine oyun kuranlar, milletimizin birlik ve bütünlügü karsisinda hüsrana ugramis, yüce milletimizin bagimsizlik azmi ve sevdasi tüm hesaplari alt-üst etmistir. Ayni ser odaklari, ekonomik olarak devletimize diz çöktürmek isteyerek, taseron terör örgütleri ile ülkemizin bütünlügüne kastetmeye çalismaktadirlar.

Yüce Türk Milleti olarak, Malazgirt'teki, Çanakkale'deki ve Kocatepe'deki ruh neyse, bu gün de ayni ruh ve heyecanla aziz vatanimizi her türlü tehlikeye ve saldiriya karsi koruyacagimizdan kimsenin süphesi olmasin.

Istiklal mücadelesinde; imkânsizi basaran, basta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari ile vatanimizin kazanilmasi ve bölünmez bütünlügü ugruna, akittiklari kanlari ile bayragimiza rengini veren sehitlerimizi bir kez daha saygi ve rahmetle aniyor, 30 Agustos Zafer Bayraminizi kutluyorum.

dedi.



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli