Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Yüreğir Belediyesi, binlerce fidanı kendi üretiyor!

Yüreğir Belediyesi, binlerce fidanı kendi üretiyor!

Yüreğir Belediyesi, ihtiyaç duyduğu fidan ve çiçekleri kendi bünyesindeki üretim tesislerinde yetiştiriyor.

Yüregir Belediyesi, ihtiyaç duydugu fidan ve çiçekleri kendi bünyesindeki üretim tesislerinde yetistiriyor.

Tüketen degil üreten bir belediye anlayisi ile hareket ettiklerini belirten Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, “Binlerce fidan ve çiçegi kendimiz üreterek tasarruf ediyor, kaynaklarimizi daha verimli kullaniyoruz” dedi.

Yüregir Belediyesi, ilçe genelinde park, bahçe, mesire alani, yesil alanlar gibi projelerde çevre düzenlemeleri kapsaminda birçok fidan dikimi gerçeklestiriyor. Yüregir Belediyesi dikilen bu fidan ve çiçeklerin belli bir kismini kendi bünyesindeki üretim tesislerinde yetistiriyor. Park ve Bahçeler Müdürlügü üretim tesislerinde yilda yaklasik 25 bin adet fidan üretimi yapiliyor.

IHTIYAÇ DUYULAN YERLERE FIDAN TEMIN EDILIYOR 

Yüregir Belediyesi Park ve Bahçe Müdürlügü tarafindan üretim fidanliginda yapilan çalismalarda, dikilen ve düzenli bakimlari yapilan farkli türlerde binlerce fidan belli olgunluga eristiriliyor. Büyüyen fidanlar ihtiyaç duyulan yesil alanlara dikilmek üzere saha ekiplerine teslim ediliyor.

 

15 FARKLI TÜRDE FIDAN ÜRETIMI YAPILIYOR 

Park ve Bahçeler Müdürlügü üretim fidanliginda lavanta, biberiye, gelin duvagi, çali mine, gazanya, israil kauçugu, firça çalisi, ligustrum, kufeya, taflan, pittosporum ve asma olmak üzere yillik 15 türde yaklasik 25 bin adet fidan üretiliyor. Üretilerek yesil alanlara kazandirilan fidanlar ile ayni zamanda disaridan alimlar azaltilarak tasarruf da yapilmis olunuyor.

“KENDIMIZ ÜRETEREK TASARRUF SAGLIYORUZ”

Tüketen degil üreten bir belediye anlayisi ile hareket ettiklerini dile getiren Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, “Ihtiyaç duydugumuz ürünleri kendimiz üreterek bütçemizde tasarruf sagliyoruz. Binlerce fidan ve çiçegi kendimiz üreterek kaynaklarimizi daha verimli bir sekilde kullaniyoruz. Ziraat Mühendislerimizin kontrolünde sulama ve bakimlari yapilarak yetistirilen mevsimlik çiçek ve fidanlarimizi park, bahçe ve yesil alanlarimizda degerlendiriyoruz. Ilçemizin her noktasinin daha yesil, daha renkli ve daha güzel bir görüntüye ulasmasini hedefliyoruz.” seklinde konustu.

 



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı