Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

YÜREĞİR BELEDİYESİNDEN EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

YÜREĞİR BELEDİYESİNDEN EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

BAŞKAN KOCAİSPİR: 'EĞİTİM HER ŞEYDEN ÖNEMLİ

YÜREGIR BELEDIYESINDEN EGITIME BÜYÜK DESTEK

 

BASKAN KOCAISPIR: 'EGITIM HER SEYDEN ÖNEMLI'

 

Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami coskusunu Yüregir Belediyesi Kültür Merkezinde gençlerle birlikte yasadi. 3 bin ögrenciye egitim seti hediye eden Baskan Kocaispir Mayis ayinda yapilan ödüllü seviye belirleme sinavinda dereceye giren ögrencilerin de hediyelerini dagitti. Ögrencilere tablet dagitan baskan Kocaispir basarilar diledi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami dolayisiyla yapilan gösterileri izledi. Gençlerin egitimlerine destek olmaktan son derece mutlu olduklarini belirten Baskan Kocaispir ''Gelecegimizin teminati olan çocuklarimizi hayata hazirliyoruz.'' dedi.

 

Yüregir Belediyesinin asli görevi olmamasina ragmen çocuklarin rahat ortamlarda egitim ögretimlerine devam etmeleri için ilçedeki bütün okullara destek olduklarini belirten Baskan Kocaispir '''Egitime Dokun' projemizle bütün okullarimizin bakim onarim ve temizligini gerçeklestirdik. Bütün kültürevlerimizi çocuklarin egitimine açtik. Sayi her geçen yil artarak devam ediyor. Bu sene 3 bin ögrencimiz kültürevlerimizde egitim görüyor. 1.500 ögrencimize egitim setlerini bugün dagitiyoruz. Toplam 3 bin ögrenciye egitim seti dagitacagiz. Seviye belirleme sinavinda basarili olan ögrencilerimize tabletlerini veriyoruz. Amacimiz gençlerimizi en güzel sekilde hayata hazirlamaktir.

 

Gelecegimizi iyi yetismis nesillerle garantiye aliriz. Biliyoruz ki her seyin basi egitim. Gelecegimizin teminati olan gençlerimizi ve çocuklarimizi en güzel sekilde hayata hazirlamaliyiz. Milletlerin gelecegi gençlige ve gençligin egitimine baglidir. Gençler, her sahada, ülkesinin ve milletinin kalkinmasinda ve yükselmesinde lokomotif vazife görür.'' diyerek egitime büyük önem verdiklerini söyledi.

KÜLTÜREVLERINDE 3 BIN ÖGRENCI ÜCRETSIZ EGITIM GÖRÜYOR

Kültürevlerinin Yüregir halkinin hizmetinde oldugunu belirten Baskan Kocaispir ''Yüregir'deki 11 Kültürevimizde ögrencilerimize yönelik sinavlara hazirlik ve ders takviye kurslarimizdan ve yine yetiskinlere yönelik hobi ve meslek kurslarimizdan 7'den 70' Yüregirli vatandaslarimiz ücretsiz faydalaniyor. Bu sene 3 bin ögrencimiz kültürevlerimizden ücretsiz egitim aliyor. Önümüzdeki yillarda bu sayiyi 5-6 bin kisiye çikartmayi hedefliyoruz. Aileleriniz sizler için çalisiyor. Sizlerin çok iyi okullara girmis oldugunu görmek istiyoruz.

3000 KISIYE EN MODERN EGITIM SETI

Yüregir'de oturan gençlerimizi en iyi sekilde hayata hazirlamak, hayat standartlarini yükseltmek için çalisiyoruz. Kültürevlerimizde sinavlara hazirlanan 3 bin çocugumuza egitim seti dagitacagiz. Bin 500 adetini dagittik geri kalani kültürevlerimizde dagitacagiz. Setlerimiz Milli Egitim Bakanligindan onayli en modern setler. Sizler çok çalisip basarili olacaksiniz. Bugün çok anlamli bir günde bir araya geldik. Sizlerle birlikte nice 29 Ekim'lerde bulusmak dilegiyle. Bayramimiz kutlu olsun.'' seklinde konustu



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli