Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

YÜREĞİR FİLM AKADEMİSİ BAŞLIYOR

YÜREĞİR FİLM AKADEMİSİ BAŞLIYOR

YÜREĞİR FİLM AKADEMİSİ BAŞLIYOR

YÜREGIR FILM AKADEMISI BASLIYOR

Adana’da ilkleri gerçeklestiren Yüregir Belediyesi bir yenilige daha imza atarak Yüregir Film Akademisi’ni baslatiyor. Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, “Genç yetenekleri kesfetmek, gençlerimizin yolunu açmak istiyoruz” dedi.

Sanat ve kültürel etkinlikler kapsaminda gerçeklestirdigi projelerle adindan sikça söz ettiren Yüregir Belediyesi bir yenilige daha imza atarak Kültür ve Turizm Bakanligi destegi ile Yüregir Film Akademisi’ni baslatiyor.

Kisa Film Yapimi, Belgesel Film Yapimi ve Senaryo Yazarligi alaninda usta isimler Yüregir Film Akademisi’nde gençlerle bulusacak. Yüregir Belediyesi Millet Bahçesi Gençlik Merkezi’ndeki dersler için son basvuru tarihi 29 Ekim Persembe. Yüregir Belediyesi resmi web adresinden basvuru formunu dolduran 15 yas üzeri katilimcilar için seviye belirleme sinavi yapilacak.

Ücretsiz verilecek derslerin ilkinde usta Oyuncu ve Senarist Müfit Can Saçinti Yüregirli gençlerle bulusacak. Yüregir Film Akademisi’nde Ali Yilmaz, Burçak Evren, Ertugrul Karslioglu, Halil Kardas, Suzan Güverte, Sinan Sertel, Faysal Soysal, Korkut Daban, Kerim Abanoz, Hasan Basri Özdemir, Müjgan Taner, Mustafa Preseva, Hasan Özgen, Seyid Çolak, Musa Ak ve Emre Karadas gibi usta isimler derslere katilacak.

Adana’da hep ilkleri gerçeklestirmenin mutlulugunu yasadiklarini ifade eden Baskan Kocaispir, “Yüregir’de yine bir ilke imza atiyoruz. Kültürün, sinemanin ve sanatin baskenti Adana’mizda gençlerimizin sanatsal faaliyetlerde kendilerini gelistirmeleri için usta katilimcilarla Yüregir Film Akademisi’ni baslatiyoruz.

Bugüne kadar ülkemizde sinema, müzik, resim, edebiyat gibi sanat alanlarinda üretkenlik göstermis, birçok sanatçi yetistirmis Adana’mizda genç yetenekleri kesfetmek, bu anlamda gençlerimizin yolunu açmak istiyoruz. Gençlerimizden çok olumlu dönüsümler aldik. Oldukça yogun bir ilgi var. Yüregir Film Akademimiz Adana’miza, Yüregir’imize hayirli olsun” dedi.

 



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli