Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Yüreğir Sosyal Girişimcilik Merkezi Açılışa Hazır!

Yüreğir Sosyal Girişimcilik Merkezi Açılışa Hazır!

Yüreğir Sosyal Girişimcilik Merkezi Açılışa Hazır!

BASKAN KOCAISPIR: “KADINLARIMIZ VE GENÇLERIMIZE HAYIRLI OLSUN”

Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, çalismalarinda sona yaklasilan Yüregir Sosyal Girisimcilik Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Yapilan çalismalarla ilgili görevlilerden bilgi alan Baskan Kocaispir, “Merkezimiz özellikle kadinlarimiz ve gençlerimiz için çok güzel bir kazanim olacak” dedi.
Yüregir Belediyesi’nin projelendirdigi, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi tarafindan yürütülen Sosyal Gelismeyi Destekleme Programi (SOGEP) kapsaminda destek alma hakki kazanarak geçtigimiz Subat ayinda çalismalarina baslanan ‘Yüregir Sosyal Girisimcilik Merkezi’ kapilarini açmaya hazirlaniyor.


Yüregir Belediyesi Kültür Merkezi içerisinde faaliyet gösterecek olan Yüregir Sosyal Girisimcilik Merkezi ilçede dezavantajli durumdaki gençlere ve kadinlara yönelik sosyal girisimcilik odakli egitim, üretim, satis ve danismanlik hizmetleri verecek.
Mutfak, tekstil ve seramik üretim atölyelerinin yer alacagi merkezde gençlere ve kadinlara sosyal girisim ve sosyal girisimcilik davranisi konularinda egitimler verilerek, is piyasasinda ihtiyaç duyacaklari sosyal girisimcilik becerilerini kazanmalari saglanacak.
Çalismalarda gelinen noktayi yerinde inceleyen Baskan Kocaispir, “Bu projemiz kadinlarimiz ve gençlerimiz için çok güzel bir kazanim olacak. Subat ayinda protokolünü imzalayip hemen çalismalarina basladik. Kadinlarimizin ve gençlerimizin istihdamini saglamaya yönelik bir bacasiz fabrikayi ilçemize kazandiriyoruz. Az kaldi. Çok kisa bir süre içine açilisini yapmayi planliyoruz.” dedi.

 

Kurulan atölyelere üretim yapma imkâni da vereceklerini belirten Baskan Kocaispir, “Atölyelerimizde verilecek egitimler sonrasinda istekli girisimcilerimize mentörlük destegi sunacagiz. Atölyelerimiz bir sosyal kooperatif olarak isletilecek ve buralarda sosyal girisim veya kooperatiflerin olusturulmasi tesvik edilecek. Yüregir’de hep birlikte her alanda daha güzel, daha büyük hizmetlere imza atacagiz. Adana’miza, Yüregir’imize, özellikle kadinlarimiz ve gençlerimize simdiden hayirli olsun” seklinde konustu.



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli