Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Zorla evlendirilmekten kurtarıldı çelişkili ifadeler kullandı

Zorla evlendirilmekten kurtarıldı çelişkili ifadeler kullandı

Zorla evlendirilmekten kurtarıldı çelişkili ifadeler kullandı

Seyhan Belediyesi Nikah Salonunda meydana gelmisti. Iddiaya göre, Ceylan Beyazkaya, 6 ay önce nisanlandigi M.T. ile nikah kiymak üzereyken polisi arayarak “Annem A.B. beni zorla evlendiriyor, ben evlenmek istemiyorum” diye yardim istemisti. Olay yerine gelen polis genç kizi gözyaslari içinde bulmus; anne, damat ve kizi polis merkezine götürmüstü. Genç kiz polis merkezinde verdigi ilk ifadesinde, “Ben yaklasik 6 ay önce annemin akrabasi olan M.T. ile istemememe ragmen annem tarafindan tehdit edilerek nisanlandim. Annem, M.T.'nin maddi durumu iyi oldugu için beni onunla evlendirmek istiyor. Ben anneme istemedigimi israrla söyledim ama buna ragmen beni M.T. ile nisanladilar. Nisanlim ile nikah kiyilacakti ben istemedigim için polisi aradim. Anneme ben evlenmeyi istemedigimi söyleyince, 'sen bizim basimizi öne egdiremezsin, kimseye bir sey söyleme, söylersen sene mahvederim' diyerek tehdit etti. Nisanlim bana baski yapmadi. Annem beni tehdit etti ancak ben ondan sikayetçi degilim' dedigi öne sürüldü.

Anne ise suçlamalari kabul etmedi. Bunun üzerine genç kiz, annesi ve damat polis merkezinden evlerine gitti.
Bir gün sonra polis merkezine tekrar gelen Ceylan Beyazkaya'nin bu kez de ifadesinde, “Annem beni zorla evlendirdigi yönündeki ifadem yasadigim olayin korkusundandir. Nikah günü ben arkadaslarima kötü oldugumu rahatsizlandigimi söylemistim. Bu arkadaslarimdan biri bunu yanlis anlayarak evlenmek istemedigimi düsünüp polisi aramis olabilir. Sonra nikah salonunda karsimda polisi gördüm. Ben hem karsimda polisi görünce hem de yasadigim psikolojiden dolayi ne dedigimi hatirlamiyorum. Benim ne nisanlimla ne de annemle problemim yoktur. Annem ve nisanlimdan sikayetçi degilim' dedigi ögrenildi.

Anne A.B.'nin ise, 'Kizim 6 ay önce kendi istegiyle benim uzaktan akrabam olan M.T. ile nisanlandi. Ben kizima baski yapmadim her sey kendi rizasiyla oldu. Bugün nikah vardi kizim polisi aramis ve zorla evlendirildigini söylemis. Ben suçlamalari kabul etmiyorum. Ben polisler geldiginde kizimin evlenmek istemedigini ögrendim. Her sey kizimin rizasiyla oldu. Kizim nikah salonuna gelince evlenmekten vazgeçti' dedigi ögrenildi.



  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Salı 32.5 ° / 20.1 ° Güneşli