Tarih: 06.02.2026 12:39

Ceyhan Şoförler Odası Başkanı Ünal Kurt, TESK Başkanı Palandöken’i Ziyaret Etti

Facebook Twitter Linked-in


Ceyhan Şoförler Odası Başkanı Ünal Kurt, TESK Başkanı Palandöken'i Ziyaret Etti
Ceyhan Şoförler Odası Başkanı Ünal Kurt, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Sayın Bendevi Palandöken'i ziyaret etti. Gerçekleştirilen görüşmede esnaf ve sanatkârların yaşadığı ekonomik sorunlar kapsamlı şekilde ele alındı.
Ziyarette; esnaf ve sanatkârların vergi ve SGK borçlarının yapılandırılması, yeni ticari araç alımlarında ÖTV muafiyeti sağlanması, galerici esnafının ödediği harç ücretlerinin esnaf lehine yeniden düzenlenmesi ile esnafın krediye erişiminin önündeki engeller gündeme getirildi.
Görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ceyhan Şoförler Odası Başkanı Ünal Kurt, sahada yaşanan mağduriyetlere dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
"Esnaf ve sanatkârlarımız bugün ağır ekonomik şartlar altında ayakta kalma mücadelesi vermektedir. Vergi ve SGK borçlarının yapılandırılması, yeni ticari araç alımlarında ÖTV muafiyeti sağlanması ve krediye erişimin önündeki engellerin kaldırılması artık ertelenemez bir zorunluluktur.
Devletimiz tarafından sübvanse edilen ve esnaf kefalet kooperatifleri aracılığıyla kullandırılan kredilerde dahi, vergi ya da SGK borcu bulunan esnafımızın krediye ulaşamaması sahada ciddi mağduriyetler oluşturmaktadır. Oysa bu krediler lüks harcamalar için değil; mevcut borçların ödenmesi ve işletmelerin ayakta kalabilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Zor şartlar altında mücadele eden esnafımız için bu engellerin kaldırılması hayati önem taşımaktadır."
Ziyarette, esnafın yükünü hafifletecek, ticari hayatı canlandıracak ve daha adil bir ekonomik düzenin tesisine katkı sunacak başlıklar üzerinde karşılıklı istişarelerde bulunuldu. Başkan Kurt, nazik ev sahipliği ve esnafa gösterdiği yakın ilgi dolayısıyla TESK Başkanı Sayın Bendevi Palandöken'e teşekkür etti.

Şoför Esnafının Hakları Masaya Yatırıldı
 

Ceyhan Şoförler Odası Başkanı Ünal Kurt, şoför esnafını yakından ilgilendiren güncel yasa çalışmaları kapsamında Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Genel Başkanı Sayın Mehmet Yiğiner'i ziyaret etti.
Gerçekleştirilen görüşmede; başta plaka ve mülkiyet düzenlemeleri olmak üzere, şoför esnafının yıllardır emek vererek edindiği kazanılmış hakların korunması gerektiği vurgulandı. Yapılacak yasal düzenlemelerin, esnafın mevcut haklarını zedelemeden ve mülkiyet hakkını esas alarak hayata geçirilmesinin önemine dikkat çekildi.

Görüşmede ayrıca, belediyeler tarafından uygulanan süreli kiralama modelleri ele alındı. Bu uygulamaların şoför esnafına kalıcı bir fayda sağlamadığı, aksine esnafı gelecek kaygısı yaşayan ve yatırım yapamaz hâle getiren bir yapıya dönüştürdüğü ifade edildi.
Ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ceyhan Şoförler Odası Başkanı Ünal Kurt, şu ifadeleri kullandı:
"Şoför esnafımız yıllarını vererek, alın teriyle edindiği plaka ve mülkiyet haklarının korunmasını beklemektedir. Süreli kiralama gibi uygulamalar esnafımızı belirsizliğe sürüklemekte, geleceğe dair umutlarını zayıflatmaktadır. Yapılacak her düzenlemede kazanılmış hakların mutlaka gözetilmesi gerektiğini bir kez daha ifade ettik."
Görüşmede, şoför esnafının emeğinin, alın terinin ve mülkiyet hakkının her koşulda korunması gerektiği noktasında ortak bir duruş sergilendi.

Ziyaret sonunda, nazik ev sahipliği ve yapıcı değerlendirmeleri dolayısıyla TŞOF Genel Başkanı Sayın Mehmet Yiğiner'e teşekkür eden Ünal Kurt, şoför esnafının haklarını savunmaya ve sürecin yakın takipçisi olmaya kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —