Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

CTO VE ZİRAAT BANKASI’NDAN GÜVENLİ TİCARET SİSTEMİ

CTO VE ZİRAAT BANKASI’NDAN GÜVENLİ TİCARET SİSTEMİ

TEDARİK ZİNCİRİ AKSAMAYACAK, SÜRDÜRÜLEBİLİR TİCARET YAPILACAK

TICARETTE YENI DÖNEM BASLIYOR 

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) ve Ziraat Bankasi is birligi ile geçtigimiz günlerde hayata geçirilen “Ziraat Bankkart Tedarik Zinciri Finansman Projesi”ne Ceyhan Ticaret Odasi (CTO) da dâhil oldu. 

CTO üyelerine, ticari mal alim-satiminda kolay finansman imkâni saglayacak olan “Ziraat Bankkart Tedarik Zinciri Finansman Projesi”nin is birligi protokolü, Baskan Yardimcisi Servet Çibuk ve Ziraat Bankasi Ceyhan Sube Müdürü Ali Aktar, CTO’da düzenlenen tanitim toplantisinda imzalandi. 

CTO Baskan Yardimcisi Servet Çibuk, global olarak yasanan ekonomik dar bogazdan dolayi finansman akisinda aksamalar yasanan bu dönemde, TOBB öncülügünde Ziraat Bankasi ortakligi ile hayata geçirilen projenin, üretim ve tedarik zincirine can suyu olacak nitelikte oldugunu belirtti. Hükumetin hibe ve kredi destekleri, TOBB’un Nefes Kredisi gibi kampanyalarla, pandemi sürecinde is dünyasini rahatlatacak birçok adim atildiginin altini çizen Çibuk, hayata geçirilen “Ziraat Bankkart Tedarik Zinciri Finansman Projesi”nin de ‘ekonomi dostu’ bir atilim oldugunu ifade etti. 

HEM ALICI HEM SATICI KAZANACAK 

Hem saticinin hem de alicinin rahat bir nefes alacagi, ekonomiye ‘kazan-kazan’ anlayisini getirecek olan projenin, tüm ticari alim ve satimlarda, güvenli ticaret sistemi ve kolay finansman imkâni getirecegini dile getiren Çibuk, “Tüm CTO üyelerinin faydalanabilecegi proje ile tedarik zincirinin aksamadan devam etmesi, saticinin ve alicinin güven içerisinde ticaretini yapmasi, piyasalardaki nakit akisinin hizlanmasi ve is hacminin artmasi hedefleniyor” dedi. 

Üreticilerin veya saticilarin, tahsilat derdi ile ugrasmalarinin önüne geçecek, alicilara ise esnek ödeme imkâni sunarak rahat bir nefes aldiracak olan projenin ekonomiye güven ortami getirecegini vurgulayan Baskan Çibuk, bu sayede Türkiye ekonomisinin ciddi bir ivme kazanacagini belirtti. 

18 AYA VARAN KREDI IMKÂNI, ESNEK VADELENDIRME 

Çibuk, “Üyelerimiz, Ziraat Bankasi tarafindan, ciro ve kredibiliteye göre belirlenecek limitler dâhilinde, hem satici hem de alici olarak bu sistemden yararlanabilecek. Alicilar ve saticilar arasinda büyük bir tedarik zinciri kurulacak. Ziraat Bankasi üye is yeri ve kurumsal kart altyapisi üzerinden özel fiyatlama ve vade avantajlari sunulacak. Alici ile satici kendi aralarindaki ticareti, kartli ödeme sistemi üzerinden güvenli bir sekilde yapabilecek. Alicilar, Ziraat Bankasi’nin kurumsal karti Bankkart Basak ile yapacaklari alimlarda, 18 aya varan vade ve finansal avantajlardan yararlanabilecek. Saticilar ise özel oranlarla ertesi gün ya da banka garantisiyle blokeli veya taksit vadelerinde tahsilatlarini gerçeklestirme imkâni elde edecekler 

Alicilar ödeme zorlugu çekmeden, saticilar ise alacak endisesi yasamadan, güvenle ticaret yapabilecek. Ekonomiye motivasyon ve ivme kazandiracak olan bu uygulama ile tedarik zincirini güven altina alinacak” seklinde konustu. 

Tüm CTO üyelerinin, “Ziraat Bankkart Tedarik Zinciri Finansman Projesi”nden en faydali sekilde yararlanmasini umut ettiklerini sözlerine ekleyen Çibuk, basta TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu’na ve projede emegi geçen herkese tesekkür etti. 

Protokol imza töreninde konusan Ziraat Bankasi Ceyhan Sube Müdürü Ali Aktar ise projenin Ceyhan’a ve tüm Türkiye’ye hayirli olmasi temennisinde bulundu tüm CTO üyelerini bu imkândan faydalanmak üzere Ziraat Bankasi subelerine beklediklerini dile getirdi.

 



Anahtar Kelimeler:
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı