Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

“102 müzisyen virüsten ölmedi, intihar etti”

“102 müzisyen virüsten ölmedi, intihar etti”

Turizm Gastronomi Yeme İçme Eğlence İşletmeleri Derneği, pandemi sürecinde yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi amacıyla, Türkiye’nin 21 ilinde eş zamanlı basın açıklaması yaptı.

Adana’da da Baraj Yolu Duygu Cafe Gençlik Meydani’nda düzenlenen basin açiklamasinda konusan Turizm Gastronomi Yeme Içme Eglence Isletmeleri Dernegi Adana Il Baskani Feridun Özkan, yeme içme ve eglence sektörünün, kisitlamalardan en fazla yara alan sektör oldugunu söyledi. Türkiye genelinde sektörde, isvereni, tedarikçisi ve aileleriyle 10 milyon kisi oldugunu belirten Baskan Özkan, Covid-19 sürecinde sektördeki herkesin magdur edildigini ve bu konuya bir an önce çözüm üretilmesi gerektigini savundu.

MAGDUR EDILDILER

Devlet, yeme, içme ve eglence sektörünü kapatmasina ve bu kapanmaya ragmen hiçbir alacagindan vazgeçmemesine dernek adina tepki gösteren Baskan Feridun Özkan, “Sektörümüzün ana bulas kaynagi olduguna dair hiçbir bilimsel veri yokken, sadece biz kapaliyiz. Ülkedeki isletmelerin yüzde 90’i açik. Fabrikalar, AVM’ler, pazarlar, marketler, toplu ulasim, havayollari ve kapali ortamdaki ofisler faaliyetlerine devam ederken, bizim sektörümüzdeki kimi isletmeler 15 aydir, kimileriyse 9 aydir kapali. Üstelik turizmin ayrilmaz parçasi olan sektörümüzde çalisan personel asi önceligi dahi alamiyor. Neden?” diye sordu.

ACI TABLO

Türkiye’de 70 bin isletmenin iflas ettigini, yüzlerce isletmeci, çalisan ve müzisyenin de intihar ettigini açiklayan Turizm Gastronomi Yeme Içme Eglence Isletmeleri Dernegi Adana Il Baskani Feridun Özkan sunlari söyledi: “102 müzisyenimiz virüs nedeni ile ölmedi; açliktan intihar etti. Varimizi, yogumuzu kaybettik. Iflasin esigindeyiz. Borç batagindayiz. Bu soruna bir an önce çözüm bulunmazsa, birçok isletme yasaklardan sonra faaliyetine devam edemez hale gelecek. Yalniz birakildik ve hiçbir sekilde destek görmüyoruz. Ölüme terk ediliyoruz.

Sektörde en çok istihdami saglayan, kanunlara harfiyen uyan, kayit disi faaliyetlere asla tenezzül etmeyen, vergisini, isçinin sosyal güvencesini günü gününe yatiran bizim gibi orta ve büyük ölçekli isletmeler hiçbir destek paketinden faydalanamiyor. Yeter artik! Duyun sesimizi ve bize destek verin. Isyerlerimizi açin, personelimizi asilayin, yapilandirmalari erteleyin. Biz vergimizi neyle ve nasil ödeyelim? Kasa kapali, mekan kapali! Devlet bu yil alacaklarindan vazgeçmeli. Biz virüsten degil açliktan ölüyoruz. Bu virüsün sebebi biz degiliz; bulastiran hiç degiliz.”



  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli