Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

“15 Temmuz’u Unutmayacağız, Unutturmayacağız”

“15 Temmuz’u Unutmayacağız, Unutturmayacağız”

Ceyhan Ak Parti İlçe Başkanı SAMİ ÖZSOY'dan 15 Temmuz Şehitleri Anma Mesajı

 
 
15 Temmuz 2016 tarihinde hain terör örgütü FETÖ ve isbirlikçilerinin ülkemiz üzerinde yapmaya çalistigi darbe kalkismasinin 5. yildönümünde bu alçak terör örgütünü, onun mensuplarini ve destekçilerini en yüksek perdede bir kez daha lanetliyoruz. 
Güzel ülkemizin ve aziz milletimizin istiklaline ve istikbaline yapilan bu alçakça saldiriyi asla unutmayacak ve unutturmayacagiz. O gece, Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in çagrisiyla milyonlarca vatandasimiz illerimizin, ilçelerimizin meydanlarina çikarak tarihimizde ilk defa bir darbe kalkismasini kahramanca engellemis; ülkemizi isgal  girisimi olarak baslayan geceyi  üstün ferasetiyle nesillerce anlatilacak bir kahramanlik destanina dönüstürmüstür. Hain terör örgütü FETÖ’nün militanlarinca yapilan saldirilarda vatanimiz, bayragimiz, ezanimiz uguruna  251 vatandasimiz sehadet serbetini içti. Hepsinin acisini kalplerimizde halen ilk günkü gibi derinden hissediyoruz. O karanlik gecede aziz milletimiz, bagimsizligi ugruna bir an dahi tereddüt etmeden düsmanlarinin karsisina dimdik dikilerek ecdadimizdan aldigimiz kutsal mirasimiza her daim sahip çikacagini tüm dünyaya bir kez daha gösterdi. Kadiniyla, erkegiyle, genciyle, yaslisiyla topyekün nasil tarihimiz boyunca bagimsizligimiz ugruna mücadele ettiysek, 15 Temmuz’da da yine ayni ruhla mücadelemizi vererek ülkemizin birligine, bütünlügüne, kardesligine uzanan kirli elleri bertaraf etmeyi Rabbim bu millete nasip eyledi. 
Bizlere düsen en önemli görev milletimizin kani ve cani pahasina yazdigi  bu kahramanlik destanini önümüzdeki nesillere aktarabilmek ve onlara anlatabilmektir. Eger biz 15 Temmuz’un ruhunu bizden sonraki nesillere tam anlamiyla anlatabilirsek bir daha hiç bir güç demokrasimize ve bagimsizligimiza kastetme haddini kendisinde bulamayacaktir. Ülkemiz üzerinde darbe kalkismasi yapmayi deneyecek her türlü ser odagi 15 Temmuz’da milletimizin kahramanlik destanini hatirlayacak ve böyle bir kalkismaya cesaret dahi edemeyecektir.   
 
Vatanimizin bölünmez bütünlügüne, demokrasimize, birligimize ve kardesligimize uzanacak her türlü kirli elin, her çesit terör örgütünün milletçe daima karsisinda oldugumuzu tüm dünyaya 15 Temmuz’un yildönümünde bir kez daha haykiriyoruz. 
 
Bu duygu ve düsüncelerle 15 Temmuz Sehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 5. yildönümünde  vatanimiz ugruna canlarini seve seve feda eden tüm kahraman sehitlerimizi rahmet ve minnetle aniyor; kahraman gazilerimize saglik, sihhat ve hayirli uzun ömürler diliyoruz. Allah hepsinden razi olsun.”açiklamasinda bulundu   
 


  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli