Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

18 yıllık eşinden boşanan 42 yaşındaki kadın davullu zurnalı kutlama yaptı

18 yıllık eşinden boşanan 42 yaşındaki kadın davullu zurnalı kutlama yaptı

Adana'da Çilem Ülkerler (42), 18 yıllık eşi Ö.T.'den (45) boşanmasını, oturduğu sitenin bahçesinde davul zurna çaldırarak kutladı.

18 yillik esinden bosanan 42 yasindaki kadin davullu zurnali kutlama yapti
 
Adana'da Çilem Ülkerler (42), 18 yillik esi Ö.T.'den (45) bosanmasini, oturdugu sitenin bahçesinde davul zurna çaldirarak kutladi.
2 yil süren bosanma davasini 'zafer' olarak nitelendiren Ülkerler, “Bir gelin nasil davul zurnayla gidiyorsa, bosandiginda da bunu yapabilir' dedi. 40 yildir davulculuk yapan Özkan Buz ise ilk defa bosanan biri için davul çaldigini söyledi
Özel bir egitim kurumunda ögretmenlik yapan 2 çocuk annesi Çilem Ülkerler, siddet ve geçimsizlik nedeniyle kuaför esi Ö.T.'den bosanma karari aldi.
2019 yilinda bosanma davasi açan Ülkerler, 2 çocugunu yanina alarak Çukurova ilçesi Toros Mahallesi'ne tasindi. Ancak esi bosanmak istemedi.
Yaklasik 2 yil süren dava, 10 Haziran'da bosanmayla sonuçlandi. Bosanmasini 'zafer' olarak nitelendiren Ülkerler, oturdugu apartmanin otopark kisminda mesale yakip, davul zurna esliginde kutlama yapti.
Eski esiyle 2 yildir zor bir bosanma süreci yasadigini belirten Ülkerler, '18 yillik evliydim. Bu süre zarfinda eski esimle siddetli geçimsizlik, ekonomik baski ve fiziki siddete maruz kaldim. Bosandigim için çok mutluyum. 2 yillik bosanma süresi boyunca çok zor günler yasadim.
Çocuklarimla birlikte bir kadinin yasayabilecegi çok kötü günler geçirdim.Bosanmanin bir zaferim oldugunu düsünüyorum. Bu benim için çok önemliydi. Gören insanlar sasirdi açikçasi. Bir gelin nasil davulla gidiyorsa, bosandiginda da davul çalinabilir' dedi.Yaklasik 40 yildir davulculuk yaptigini söyleyen Özkan Buz (55) ise ilk kez bosanan birisi için davul zurna çaldigini söyledi.


  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false