Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

3 Fetö'cü tutuklandı...

3 Fetö

ADANA'da FETÖPDY'ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 8 şüpheliden 3'ü tutuklandı, 1'i ev hapsi cezasına çarptırıldı, 4'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

ADANA'da FETÖPDY'ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltina alinan 8 süpheliden 3'ü tutuklandi, 1'i ev hapsi cezasina çarptirildi, 4'ü ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Süphelilerden askeri ögrencilerin, örgütün mahrem agabeyleri tarafindan sinavlara hazirlandigi, askeri mahrem yapilanmasindaki imamlar tarafindan sürekli takip edildikleri ortaya çikti.Adana Cumhuriyet Bassavciligi'nca yürütülen FETÖPDY sorusturmasi kapsaminda; örgüte finansal destek sagladiklari, sohbet toplantilarina katildiklari ve mahrem imamlarla irtibatli olduklari öne sürülen 8 süpheli tespit edildi. Savciligin süpheliler hakkinda gözalti karari çikarmasinin ardindan Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele (TEM) Sube Müdürlügü ekipleri, operasyon için harekete geçti. 21 Nisan günü sabah saatlerinde belirlenen adreslere es zamanli baskinlar düzenlendi. Operasyonda 6'si askeri ögrenci, 1'i ögretmen, 1'i Il Jandarma Komutanligi'ndan ihraç edilen astsubay olmak üzere 8 süpheli gözaltina alindi.

 

ASKERI OKULA HAZIRLAMISLAR

Askeri ögrencilerden Muhammed Esat K. (28), Muzaffer S. (26), Mücahit A. (25), Ahmet K. (25), Ilyas K. (28) ile Ahmet D.?nin (25), ardisik arama yöntemiyle mahrem imamlarla irtibat kurduklari, sohbet toplantilarina katildiklari ögrenildi. Gözaltindaki bu askeri ögrencilerin örgüt agabeyleri tarafindan sinav için yetistirildikleri, örgütün askeri mahrem yapilanmasi içinde yer alan imamlar tarafindan sürekli takip edildikleri öne sürüldü.

'GIZLILIGE BÜYÜK ÖNEM VERIYORDUK'

Emniyetteki sorgusunda itirafçi olup, örgütün kendisini yetistirerek askeri okula girmesini sagladigini anlatan Mücahit A., 'Mahrem imamlar bizimle sürekli baglanti halindeydi ve bizi takip ediyorlardi. Örgüt toplantilarinda ve okulda gizlilige büyük önem veriyorduk' dedi.

 

Ahmet D.?nin ise mahrem imamlar tarafindan ardisik arama yöntemiyle arandigini kabul ettigi, ifadesinde, 'Bizi askeri okul sinavlarina hazirladilar. Sinavi kazanip, askeri liseye girdigimizde de bizimle baglantiyi kopartmayip, mahrem agabeyler araciligiyla takiplerini sürdürdüler' dedigi belirtildi.

Süphelilerden Jandarma Astsubay Besir A.?nin (27), bir süre önce Adana Il Jandarma Komutanligi'ndan ihraç edildigi, örgütün mahrem imamlariyla ardisik arama yöntemiyle baglanti kurdugu tespit edildi. Besir A.?nin örgüte ait evlerde düzenlenen sohbet toplantilarina katildigi ve diger örgüt üyelerine ait 'ByLock' yazismalarinda adinin geçtigi öne sürüldü.

Ögretmen Mustafa A.?nin ise daha önce kapatilan örgütün özel okullarinda ögretmenlik yaptigi, kendisi gibi ögretmen esinin de 'ByLock' kullanicisi olmasi nedeniyle 2016 yilinda cezaevine girdigi ve bir süre sonra da tahliye edildigi ögrenildi. Ayrica Mustafa A.?nin örgüt elebasi Fetullah Gülen'in çagrisi üzerine BankAsya'ya para yatirdigi saptandi.

Emniyetteki islemlerinin ardindan sevk edildikleri adliyede mahkemeye çikarilan süphelilerden Muhammed Esat K., Muzaffer S., Besir A., tutuklandi, Ilyas G. ise ev hapsi cezasina çarptirildi, Mücahit A., Ahmet K., Mustafa A. ile Ahmet D. adli kontrol sartiyla serbest birakildi.



Anahtar Kelimeler: 3 Fetö'cü tutuklandı...
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false