Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

500 BİNDEN FAZLA İŞSİZ ÖĞRETMENİN GELECEĞE UMUTLA BAKABİLMESİ İÇİN BİR PROJENİZ VAR MIDIR?

500 BİNDEN FAZLA İŞSİZ ÖĞRETMENİN GELECEĞE UMUTLA BAKABİLMESİ İÇİN BİR PROJENİZ VAR MIDIR?

Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “ataması yapılmayan öğretmenlerin ek atama talebine” verdiği cevapta “Hiçbir dönemde alınmadığı kadar aldık. 20 bin aldık, yeterli. Hiç açık yok, tam aksine fazlalık

500 BINDEN FAZLA ISSIZ ÖGRETMENIN GELECEGE UMUTLA BAKABILMESI IÇIN BIR PROJENIZ VAR MIDIR?

Adana Milletvekili Ismail Koncuk, Cumhurbaskani Erdogan’in, “atamasi yapilmayan ögretmenlerin ek atama talebine verdigi cevapta “Hiçbir dönemde alinmadigi kadar aldik. 20 bin aldik, yeterli. Hiç açik yok, tam aksine fazlalik var.” seklindeki yer verdigi ifadeleri üzerine konuyla ilgili cevaplandirilmasi gereken sorulari MEB’e sordugunu, kanaatlerimi ifade ettigini belirtti.

Koncuk, Sayistay’in raporuna göre, ögretmen açigi 138 bin 393 oldu. Buna ragmen MEB’in, 2016’dan bu yana hiçbir yil 50 binin üzerinde atama gerçeklesmedigine dikkat çekti.  “Iktidar tarafindan ögretmen ihtiyaci olmadigi tam aksine fazlalik oldugu söylenmesine ragmen, kadrolu ögretmen yerine neden 70 bin ücretli ögretmen çalistirilmaktaniz.” dedi.

Vakiflara proje kapsaminda kaynak aktarmak yerine; norm kadroya göre 100 binin üzerindeki ögretmen açiginin kapatilmasi için ögretmen atama sayilari neden arttirmiyorsunuz?

“Ücretli ögretmen görevlendirmek hem ucuza ögretmen çalistirmak oldugu için bir sömürü hem de atamasi yapilmayan 500 bin ögretmen için bir umutsuzluktur. Ücretli ögretmen görevlendirmesinden ne zaman vazgeçmeyi düsünüyorsunuz? Bakanlik olarak, sözlesmeli ögretmenlerin kadroya geçirilmesi için bir çalisma yapilacak midir?”

Koncuk, son olarak; Emekliligi özendirecek tedbirleri almak, emekli olanlarin yerine yeni atama yapabilmek istihdam yaratmanin bir baska yoludur. 3600 ek gösterge, emekli tazminat oranlarinin artirilmasi emekliligi özendirecektir. Bu dogrultuda bir çalismanin ivedi oldugunu belirterek açiklamalarini tamamladi.

 



  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı