Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITASI NE İŞ YAPAR

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITASI NE İŞ YAPAR

Adana zabıtasının duyarsız kaldığı Dilenciler insanları canından bezdirdi.

ADANA BÜYÜKSEHIR BELEDIYESI ZABITASI NE IS YAPAR

Sik sik gündeme gelen dilenciler, vatandasin iyi niyetini suistimal etmeye devam ediyor.

Adana zabitasinin duyarsiz kaldigi Dilenciler insanlari canindan bezdirdi.

Adana Büyüksehir Belediyesi Zabita Daire Baskanligi’nin Dilenciler konusunda duyarsiz davranmasi vatandaslarin tepkisini çekiyor.

Adana’nin Cadde ve sokaklarin neredeyse her yerinde bulunan dilencilerden bikan vatandas yolunu degistiriyor, esnaf yaka silkiyor. Yapilan uyarilara aldiris etmeyen dilencilerin sayisi aldi basini gidiyor. Pandemi sürecindeki önlemleri de dikkate almayan dilenciler, bebek ya da çocuklari da kötü emellerine alet ediyorlar. Mendil satan, baskülle gezen çocuklarin yani sira kucaginda bebegiyle dilencilik yapanlar Covid-19 tedbirlerini hiçe sayiyor. Engellerini de vatandasin duygusunu sömürmek için kullanan dilencilere tepki yagdi. Dilencilerin sayisinin artmasi büyük bir sorun haline gelmeye basladi.

 

Yardim Degil Suistimal

 

Vatandasi canindan bezdiren dilenciler duygu sömürüsü yaparak yardim talebinde bulunuyor. Engelini ya da çocugunu bahane edip sokaklarda boy gösteren dilencilere tepki gösteren vatandaslar konu ile ilgili “ sürekli Adana Büyüksehir Belediyesi 153 sikayet hattini ariyoruz. Bu utanç verici durumu anlatiyoruz. Ancak kimse ilgilenmiyor. Her sokagin basinda bir dilenci var. Nereden gidecegimizi sasirdik artik. Yardim etmesek sanki suçluymusuz gibi davraniyorlar. Iyi niyetli davranip yardim etsek duygularimizla oynuyorlar. Çalisabilecek güçte olanlar çalismiyor, bir de üstüne çocuklarini da bu suistimale ortak ediyorlar. Pandemi sürecindeki tedbir ve kurallara da uymuyorlar. Ne maske var ne mesafe. Sokaga çikma yasagi olan çocuklari da sokaklarda sersefil ediyorlar. Uyarilara da itibar etmiyorlar. Denetimlerin daha da arttirilmasini istiyoruz. Sokaga çikmaktan dilenciler yüzünden vazgeçiyoruz. Bankamatiklerin önü, market kapilari, alisveris merkezlerinin önü kafamizi nereye çevirsek bir dilenci var. Herkes için tehlike saçiyorlar. Acilen bunun önüne geçilmesi gerekiyor. Adana Büyüksehir Zabita Daire Baskanligini göreve davet ediyoruz ” Ifadelerini kullandilar.

Esnafta Yaka Silkti

Esnafi da canindan bezdiren dilenciler yardim bahanesiyle insanlari kandirmaya devam ediyor. Belediyenin duyarsiz kaldigi  dilencilerden son derece rahatsiz olan esnafta yaka silkti. Kapidan kovsak pencereden geliyorlar diyen esnaf “yardim etmeye çalisiyoruz ama bizim de bir sinirimiz var. Bu pandemi sürecinde zaten zor günler geçiriyoruz. Duygu sömürüsü yaparak bizden para alan dilenciler köseyi dönüyor. Her gün esnaftan ve vatandastan para isteyen dilenciler bizlere sikinti yasatiyor. Sikâyet ettigimiz zaman da bize düsman oluyorlar. Bizim müsterilerimizi de kaçiriyorlar. Hijyen kurallarina uymadiklarindan tehlike saçiyorlar. Bizler yetkililerden acilen dilenciler ile ilgili inceleme yapilarak bu sorunun önüne geçilmesini istiyoruz. Çocuklari ve engellerini de alet ediyorlar. Vatandasin daha fazla kandirilmasina izin verilmesin.” dediler.

 



  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli