Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

AİLE HEKİMLERİNİN SORUNLARI BİTMİYOR ÇÖZÜM ÜRETİLMİYOR HAKLARI TESLİM EDİLMİYOR

AİLE HEKİMLERİNİN SORUNLARI BİTMİYOR ÇÖZÜM ÜRETİLMİYOR HAKLARI TESLİM EDİLMİYOR

AİLE HEKİMLERİNİN SORUNLARI BİTMİYOR ÇÖZÜM ÜRETİLMİYOR HAKLARI TESLİM EDİLMİYOR

AILE HEKIMLERININ SORUNLARI BITMIYOR ÇÖZÜM ÜRETILMIYOR HAKLARI TESLIM EDILMIYOR

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Baskani Dr. Özlem Sezen, Aile Hekimlerinin Pandemi boyunca var güçleriyle çalistiklarini, poliklink hizmetlerinin hepsini üstlendiklerini, yeterli ve kaliteli malzeme olmaksizin canla basla çalistiklarini ama sürekli görmezden gelindiklerini ve haklarinin ödenmedigini söyledi.

AHEF Baskani Dr. Özlem Sezen, “pandemi süresince kronik hastalik takibi, kanser taramalari, aile planlamasi hizmetleri, gebe izlem takibi, bebek ve çocuk izlem takiplerini yaptik. Tüm çocuklarin ve kronik hastaligi olan kisilerin asilamalari, gezici saglik hizmetleri ve yerinde saglik hizmetlerine kosturulduk. Bu kadar is yükü yetmezmis gibi Ilçe Saglik Merkezlerinin yapmasi gereken okul dönemi asilama hizmetleri de aile hekimlerinin küfelerine yüklendi” dedi.

Sikintilarinin çok çalismak olmadigini, topluma hizmeti gururla yerine getirdiklerini belirten Dr. Özlem Sezen sözlerine sunlari ekledi “ancak keske biz de daha güvence altinda, daha kafamiz rahat ve benimsendigimizi hissederek çalisabilsek. Vatandaslarin büyük çogunlugu COVID19 salgini korkusuyla hastanelere gidemeyip, tüm saglik hizmetlerini aile hekimlerine basvurarak karsilamaya çalisirken biz yeri geldi geldi korunma malzemeleri olmadan yeri geldi malzemesiz çalistik, hasta olduk, sehit olduk. Yine de yokmusuz gibi bir muamele ile karsilastik.”

Hastanelere basvuran vatandaslarin birçogunun geri çevrildigini ve aile hekimlerine yönlendirildiklerine dikkat çeken Dr. Sezen, Pandemi döneminde polikliniklerin en büyük yükünü çeken aile hekimlerine bu zorlu süreçte hem üvey evlat muamelesi yapildigini hem de aile hekimlerine her türlü angarya isi yüklenir gözüyle bakildigini vurguladi.

AHEF Baskani Dr. Sezen söyle devam etti. “Ne yazik ki Saglik Bakanligi pandemi döneminde 1. Basamak saglik hizmetlerinin degerini anlayamamis, 1.basamak saglik hizmetlerini salt call center merkezi olarak görmüstür. Her zorlugu gögüsleyen aile hekimleri herhangi bir ek ödeme talebinde bulunmamasina ragmen Saglik Bakanimiz bizzat kendisi, aile hekimlerinin emegini görmezden gelemeyecegini beyan ederek ek ödeme taahhüdünde bulunmustur ancak bu taahhüdünün de arkasinda duramamistir. Aile hekimlerine bu güne kadar hiçbir ek ödeme yapilmamis aksine moral ve motivasyonlari bozacak sekilde islemler tesis edilmis, cezalar verilmis, görevlerinden el çektirilmis, sürekli denetimler ve itibar suikastlari yapilmistir.”

 

Dr. Özlem Sezen, Pandemide Performans muafiyeti uygulanmayan Aile Hekimlerinin, pandemi nedeniyle evinden çikamayan vatandasin, talebi olmaksizin, izlemler neden yapilmadi sorgusuyla karsilastigini, kimi yerlerde keyfi uygulamalarla aile sagligi çalisanlarina cezalar verildigini, ücretlerinin kesildigini yineledi. Aile hekimlerinin toplumun temel saglik neferleri oldugunun bir an önce görülmesi ve kabul edilmesinin mutlak oldugunu ifade eden Sezen, haklarina kavusmak için mücadele edeceklerini söyledi.



  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli