Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Akay’dan 3 yeni bilgi evi müjdesi…

Akay’dan 3 yeni bilgi evi müjdesi…

“EN DEĞERLİ ŞEY BİLGİ, EN İYİ DOSTUMUZ KİTAPLAR”

EN DEGERLI SEY BILGI, EN IYI DOSTUMUZ KITAPLAR”

Uzaktan egitime erisemeyen ögrenciler için taziye evlerini “Bilgi Evi”ne dönüstürerek onlarin her türlü bilgiye erisimini saglayan Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, Kütüphane Haftasi etkinliklerinde ögrencilerin kitap okuma etkinligine eslik etti. Gençlere kitap okumalarinin önemini anlatan Baskan Akay, “Günümüzde en degerli sey bilgi, en iyi dostumuz da kitaplar” dedi, gençlere kitap armagan etti.

“BIRLIKTE OKUYORUZ”

Kütüphane Müdürlügü’nün “Kütüphane Haftasi” dolayisiyla Yesilyuva Bilgi Evi’nde düzenledigi “Birlikte Okuyoruz” adli kitap okuma etkinligine gençler yogun ilgi gösterdi.  Kitapsever gençlerle birlikte kitap okuyan Baskan Akay, etkinligin sonunda katilimcilara kitap okumanin önemini anlatti.

Resim önizlemesi

“KITAP OKUYARAK YEPYENI DÜNYALAR KESFEDEBILIRSINIZ”

Bilim ve teknolojinin bas döndüren bir hizla gelistigine dikkati çeken Baskan Akay, dünyanin bilim çagini yasadigini vurguladi. Günümüzde en degerli seyin “bilgi” oldugunun altini çizen Baskan Akay, “Bugün bilgiye sahipseniz o bilgiye ait her seyi yapmaniz mümkün. Bilgiyi ögrenecegimiz yerler ise kitaplar. Kitap düsünmenizi saglar. Kitapta okudugunuz her cümlede düsünme firsati bulabilir, kitaplarla yepyeni dünyalar kesfedebilirsiniz. Kitaplar en iyi dostunuzdur. Lütfen yasaminiz boyunca kitap okuyun” dedi.

 

ÜÇ BILGI EVI MÜJDESI

Pandemi dönemine kadar sadece cenaze oldugunda kullanilan Yesilyurt, Yesilyuva ve Fatih mahallesi taziye evlerinin bir bölümünün Bilgi Evi’ne dönüstürüldügünü belirten Baskan Akay, üç yeni bilgi evinin de müjdesini verdi. Bilgi Evlerinin uzaktan egitim için teknolojik olanaklardan yoksun gençler için önemli bir isleve sahip oldugunu aktaran Akay, “Bilgi Evlerimiz siz gençlerin her türlü bilgiye erisimini saglamak için hizmet veriyor. Kisa zaman sonda üç bilgi evini daha hizmete açacagiz ve daha çok gencimizin bu olanaklardan yararlanmasini saglayacagiz. Bu hizmetlerin hepsi gelecegimiz olan siz gençler için.” diye konustu.

SIIR DINLETISI, SEMINER VE DENEYLER…

Akay, etkinlik sonunda kitapsever gençlere kitap armagan ederken, çocuk siir yarismasi da düzenlendi. Yesilyurt Bilgi Evi’nde ise siir dinletisi ve siir üzerine söylesi gerçeklestirildi. Etkinliklerde “Bahçede Mikroplarla Savasmak ve Kendi Kendini Sisirebilen Balonlar” adli deney çalismalari ile “Kitap Okuma Aliskanligi Nasil Kazanilir” ve “Meslek Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz” konulu seminerler de gerçeklestirildi.



  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı