Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Annesini ve kardeşini öldüren vali yardımcısı: “Annem, yıkadığı çamaşırın bile parasını istiyordu”

Annesini ve kardeşini öldüren vali yardımcısı: “Annem, yıkadığı çamaşırın bile parasını istiyordu”

Adana’da annesi ve avukat kardeşini öldüren Hatay Vali Yardımcısı Tolga Polat’ın 4. duruşması Adana 14´üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü

Annesini ve kardesini öldüren vali yardimcisi: “Annem, yikadigi çamasirin bile parasini istiyordu”

 

Adana’da annesi ve avukat kardesini öldüren Hatay Vali Yardimcisi Tolga Polat’in 4. durusmasi Adana 14´üncü Agir Ceza Mahkemesi'nde görüldü

Adana’da annesi ve avukat kardesini öldüren Hatay Vali Yardimcisi Tolga Polat, mahkemede, 'Annem, evde yaptigi yemek için bile babamdan yemek parasi istiyordu. Yikadigi çamasirin bile parasini istiyordu. Beni hiç sevmedi' dedi. Mahkeme heyeti, Polat'in tutuklulugunun devamina karar vererek durusmayi erteledi.

Olay, 11 Agustos 2020'de saat 22.30 siralarinda, Seyhan ilçesine bagli Kurtulus Mahallesi'nde meydana geldi. Iddiaya göre, emekli cografya ögretmeni baba Seref Polat'in (67) bankada bulunan 1 milyon TL parasi ile 300 dönüm arazi ve 4 bin metrekare arsanin aile içinde paylasimina karar verildi. Ancak dönemin Hatay Vali Yardimcisi Tolga Polat'in, mal paylasiminda anlasamadigi annesi Afiyet Ikbal ve avukat kardesi Altug Polat ile arasi bozuldu.

 

Seref Polat'in para ve malin büyük kismini Tolga Polat'a vermek istemesi üzerine anne ile avukat kardes, 'akli dengesinin yerinde olmadigi' iddiasiyla vesayet davasi açti. Durusmasi görülecek dava öncesi baba Polat, Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sagligi ve Hastaliklari Hastanesi'nden 'akil sagligi yerindedir' raporu aldi.

Tolga Polat ise davadan bir gün önce aksam saatlerinde annesi, babasi ve kardesinin yasadigi apartmana geldi. Polat, kardesini 3'üncü katin merdiveninde tabancayla vurarak, öldürdü.

Ardindan da 6'nci kattaki daireye çikarak kendisini korkuyla banyoya kilitleyen annesini vurdu. Polat, olay yerine gelen polis tarafindan yakalandi. Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen Polat, tutuklandi. Cumhuriyet Bassavciligi'nca Tolga Polat hakkinda 2 kez agirlastirilmis müebbet hapis cezasi istemiyle iddianame hazirlandi. Adana 14´üncü Agir Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianame sonrasi durusma süreci basladi.

Adana 14'üncü Agir Ceza Mahkemesi'nde görülen davanin 4'üncü durusmasi 2 Agustos'ta gerçeklestirildi. Durusmada söz alan sanik Polat, ilk durusmadaki ifadesini yineledigini belirterek, 'Bizim aile iliskilerimizin olagan düzeyde olmadigini anlatmak isterim.

2019 yilinda babamin caninin sikkin oldugunu görünce nedenini sordum. Babam, annemle sorun yasadiklarini söyledi. Annemin kendisinden elektrik parasini ödemesini istedigini anlatti. Ben de 'Baba ne olacak? Elektrik faturasini öde' dedim.

Babam ise 'Ona ev verdim, primlerini yatirip emekli olmasini sagladim, maasi var ödeyebilir. Annen evde bir tabak yemek yedigimde ya da çamasirim yikandiginda yikama parasi istiyor' dedi. Yani aile içerisinde olmasi gereken sevgi, saygi bizim ailede yoktu. Annem beni hiç sevmedi. Siddet gördüm.

Babam ile anlasamiyordu. Annem, evde yaptigi yemek için bile babamdan yemek parasi istiyordu. Yikadigi çamasirin bile parasini istiyordu. Tahliyemi talep ederim' dedi.
Mahkeme, sanik Polat'in tutukluluk halinin devamina karar vererek durusmayi 12 Ekim'e erteledi.

 



  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli