Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Arkadaşının kocası tarafından önce darbedildi, ardından odaya kilitlenip yakılmaya çalışıldı

Arkadaşının kocası tarafından önce darbedildi, ardından odaya kilitlenip yakılmaya çalışıldı

Adana'da kocasıyla sorun yaşadığı için bir arkadaşının evine sığınan kadın, arkadaşının uyuşturucu bağımlısı kocası tarafından defalarca darbedildi.

Seyhan ilçesine bagli Yenibey Mahallesi'nde meydana gelen olayda, iddiaya göre kocasiyla sorunlar yasayan H.Y. (26) gidecek yeri olmadigi için arkadasi Remziye B.'nin (28) evine sigindi. Ancak arkadasinin esi Vural B. (36) uyusturucu bagimlisi oldugu için esini darbetmeye basladi.

YÜZÜNE DEMIR PARÇASIYLA VURDU

H.Y. hem uyusturucu kullanilmasina hem de arkadasinin darbedilmesine karsi çikinca Vural B. tarafindan o da darbedildi. Vural B. genç kadinin yüzüne demir parçasi ile vurarak yaraladi. Daha sonrada Vural B., H.Y.'yi bir odaya koyup kapiyi da üzerine kilitleyerek alikoydu.

Arkadasinin kocasi tarafindan önce darbedildi, ardindan odaya kilitlenip  yakilmaya çalisildi - Haberler

HASIMLARI EVI BASTI

Bu arada Vural B.'nin hasimlari evi basarak silahlarla ates etti. Genç kadin evde korku dolu anlar yasadi. Vural B. hasimlari gittikten sonra hem esini hem de H.Y.'yi kendisini suçladiklari için darbedip bir odaya koyup kapiyi atese verdi. Yanma tehlikesi geçiren iki kadin kendi imkanlariyla kurtuldu. Vural B. daha sonra da H.Y.'yi yine bir odaya koyup üzerine kapiyi kilitledi.

Arkadasinin kocasi tarafindan önce darbedildi, ardindan odaya kilitlenip yakilmaya çalisildi

EKIPLER HAREKETE GEÇTI

Yasadiklarindan bikan ve çok korkan H.Y. nasil kurtulacagini düsünürken 112'yi aramak istedi, ancak sesinin duyulmasindan korkunca aklina telefonuna KADES programini kurmak geldi. KADES'i kuran H.Y. hemen butona basarak yardim istedi. KADES'ten ihbar gelince Seyhan Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri harekete geçti. Ancak KADES'ten gelen sinyalde H.Y. adresinde olmadigi için önce bir türlü bulunamadi. Buna ragmen polis H.Y. ile mail üzerinden ve ikinci sahislar üzerinden konusup alikonuldugu adresini belirledi.

 

EVE BASKIN DÜZENLENDI

Polis adrese baskin yapti. Baskinda genç kadin kilitli kapinin ardindan kurtarildi. Polis geldiginde korkusundan titreyen kadini Seyhan Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri sakinlestirmeye çalisti. Polis hemen kadini evden uzaklastirip korumaya alirken, Vural B. de gözaltina alindi. Polis evde yaptigi aramada ise tabanca, uyusturucu ele geçirdi. Zanli çikarildigi adliyede 'kisi hürriyetini yoksun birakma ve siddetten' tutuklandi.

Arkadasinin kocasi tarafindan önce darbedildi, ardindan odaya kilitlenip yakilmaya çalisildi

'UYUSTURUCU IÇEMEYINCE KRIZE GIRDI'

Hala yasadiklarinin etkisinde olan H.Y., 'Ilk bir hafta çok iyiydi, ikinci hafta esine siddet uygulamaya basladi. Araya girmeye çalistigimda bana da vuruyordu. Ilk baslarda yanlislikla vuruyordur diye sustum ve umursamadim. Kendisi uyusturucu bagimlisi ve kullanamadigi için krize girdi. Borçlu oldugu insanlar evi basti silahlar patladi, evde ne varsa yerle bir ettiler. Onlar gittikten sonra olay bize döndü, sizin yüzünüzden demeye basladi. Esini ve beni dövmeye basladi ve bizi odaya kapatti. Daha sonra kapi önüne halilari toplayip getirdi ve bizi yakmaya çalisti. Alevler kapiya kadar dayandi, bize 'kendinizi kurtarin kurtarabiliyorsaniz' dedi. Alevlerin arasinda kaldik kiyafetlerim yandi ama yine de kurtulduk' dedi.

'HER GECE KAPIMA ASMA KILIT TAKILIYORDU'

H.Y. polisi aramak istedigini ama sesi duyulur diye arayamadigini belirterek söyle devam etti:

'Aklima KADES uygulamasi geldi ve hemen indirdim butona defalarca bastim. Evin adresini bilmiyorum diye polislere adresi bilen bir kisinin numarasini verdim ve bana o sekilde ulastilar. Polisler geldiginde kapida asma kilit vardi. Polisleri görünce çok sevindim kurtuldum artik bitti dedim. Polisler beni yeter ki buradan çikarsin daha sonra isterlerse onu biraksinlar dedim. Çünkü ben gittim gideli her gün kapilar kilitleniyordu. Gece uyumaya geçtigimde disaridan kapima asma kilit takildigini fark ediyordum. Allah polislerimizi basimizdan eksik etmesin iyi ki varlar.'



  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı