Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Atık öğütücü makinasında feci ölüm

Atık öğütücü makinasında feci ölüm

Adana'da arıza yapan atık öğütücü makinasını durdurup içine giren bir işçi arkadaşının makinayı tekrar çalıştırması sonucu hayatını kaybetti.

Atik ögütücü makinasinda feci ölüm
Adana'da ariza yapan atik ögütücü makinasini durdurup içine giren bir isçi arkadasinin makinayi tekrar çalistirmasi sonucu hayatini kaybetti.
Edinilen bilgiye göre, Adana Organize Sanayi Bölgesindeki bir plastik fabrikasinda çalisan Aydin Elibol, 2 numarali atik ögütücü makinasinin kazanina demir sikistigi için makinayi durdurup demiri çikarmaya kazanin içine girdi.
Bu sirada M.K. isimli bir isçi makinalarin oldugu kisma geldi. M.K. 1 numarali atik ögütücü makinasinin çalistirmak için dügmeye basti. Ancak 2 numarali makine çalisinca Elibol makinanin içinde agir yaralanip bagirmaya basladi. M.K. hemen makinayi durdurup yardim istedi.
Olay yerine saglik, Can-Kur ve AFAD ekipleri çagrildi. Ancak Elibol'un feci sekilde can verdi. Elibol'un cansiz bedeni makinadan çikartilip adli tip kurumu morguna kaldirildi.
M.K. ise “taksirle ölüme sebebiyet vermekten” gözaltina alindi. M.K.'nin ifadesinde, “Makinalarin oldugu bölüme çalismaya gittim. Bu sirada Aydin Elibol 2 numarali makinanin kazan bölümünün içindeydi. Ben 1 numarali makinayi çalistirmak için dügmelerin oldugu panoya gittim. Dügmeye bastim ancak çalistirmak istedigim makine çalismayinca ben hemen dügmeye basarak geri durdurdum. Aydin bagirinca ben kazara 1 yerine 2 numarali makinayi çalistirdigimi anladim.
Hemen Aydin'in yanina gidip çikarmak istedim ancak Aydin'i makine parçalamisti. Bunun üzerine bagirarak yardim istedim. Benim bu olayda bir kastim yok. Aydin ile çok iyi bir arkadasligimiz vardi. Olay tamamen kazara oldu” dedigi ögrenildi.


  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli